Historie: Programma’s 1976 – 1979

Programma’s en opstellingen a.s. zondag.  5-9-1976 tot 8-4-1979
In 1970 toen Sp. Rekken werd opgericht wilden de spelers wel weten hoe laat, waar en tegen wie ze moesten voetballen. Omdat er geen “ eigen” terrein was, men voetbalde op het voetbalveld van de V.O.V. bij paviljoen Leemcule, werd het programmablaadje opgehangen bij de plaatselijke horeca ( café Hagens, café Kerkemeyer en café Rotering).


Op de wekelijkse vergadering van bestuur, trainer, elftaleiders en aanvoerders werd de stand van zaken doorgenomen. Zijn er blessures, hoe hebben we voldoende spelers en al dat soort vragen werden op zo’n avond besproken.
Frits Koeslag, de eerste voorzitter, bracht de volgende avond het programma rond . Thuis typte hij alles op een oude Remmington, die hij gekregen had van een vertegenwoordiger op z’n werk.
Elke keer als Frits in het café kwam om te vragen of het programma weer opgehangen mocht worden werd er natuurlijk al door de aanwezigen naar gekeken.
Men kan zich voorstellen dat menigeen zich er al mee bemoeide en zo werd de wedstrijd van de komende zondag al gespeeld en de punten geteld. Deze avonden staan bij Frits nog helder op z’n netvlies en dat hij geregeld laat thuis was laat zich raden, vraag het hem zelf want hij kan er een boek over schrijven.
Toen de vereniging een eigen kleedgelegenheid kreeg op het Asterloo kwam er ook een kastje waarin het programma kwam te hangen. Vanaf die tijd konden de leden alleen daar terecht en ging een gezellige avond in de plaatselijke cafés verloren. Op zich wat makkelijker want nu hoefde de wedstrijdcommissaris niet elke verandering of afgelasting door te geven aan de cafés.
Op bijgaande programma’s is te lezen wie er toen in de betreffende elftallen speelde, wie de scheids was, wie er bestuursdienst had en andere mededelingen. Hopelijk voor velen een herinnering van “o ja” toen en toen………

Gerelateerde berichten

Leave a Comment