Klein Dochteren 2 – Rekken 3

‘Met de schrik vrij, de hakken over de sloot en door het oog van de naald’
Voor Rekken 3 stond afgelopen zondag een op papier makkelijke wedstrijd op het programma, de tegenstander stond immers stijf onderaan en eerder werd met 10-0 gewonnen. Niets bleek minder waar. De voorbereiding op deze wedstrijd begon wat stroef, is het wel of niet afgelast? Word er op tijd naar bed gegaan en op tijd weer opgestaan? Voor een aantal bleek dit nog wel lastig… Enigszins verlaat kwamen we aan in het buurtschap.
Veel tijd voor een warming-up was er niet, voordat de piepjonge scheidsrechter, die overigens erg goed floot, voor het begin wilde fluiten. We begonnen niet erg sterk en dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. We konden wel goed doorkomen over de flanken, maar vaak was dan de voorzet of de afwerking onvoldoende, KD kwam niet verder dan een aantal ongevaarlijke afstandschoten. We kwamen na ongeveer 20 minuten wel 0-1 voor. Kasper kon een verkeerde pass door het centrum onderscheppen waarna Jari (uit de A) in stelling kon worden gebracht, hij rondde feilloos af. Niet veel later kon Kasper scoren, na een vrije trap van Harm kon hij geheel vrijstaand inschieten, 0-2. Niets aan de hand zou je denken.. Maar KD kwam beter in de wedstrijd en kon ook scoren uit een vrije trap, de aanvoerder kopte de bal knap via de binnenkant van de paal binnen. 1-2 vlak voor rust betekent vaak niet veel goeds. In de rust werd gehamerd op het feit dat er meer strijd moest komen en dat we makkelijker moesten gaan voetballen. Dit mocht echter niet baten. Vlak na rust werd het 2-2. Eric miste een steekpass waarna de spits van KD vrij op Bart Jan af kon en koel afrondde. In de loop van de tweede helft kwamen we weer wat beter in de wedstrijd en konden via Pieter weer op voorsprong komen. Hij omspeelde de keeper na een goede pass van Eddy en kon makkelijk binnenschuiven, 2-3. Hierna bleven we de bovenliggende partij, ondanks erg zwak spel. We wisten een aantal mogelijkheden te creëren, maar niet te verzilveren. Een oude voetbalwet zegt dan dat de tegenstander nog gaat scoren. Gelukkig is dit een oude wet en geldt dat niet voor Rekken 3. Met kunst en vliegwerk werd de overwinning binnengehaald. In de laatste seconden kreeg KD nog een aantal grote kansen. Van dichtbij werd bij Bart Jan in de handen gekopt en een 1-op-1 werd overgeschoten. Met alle geluk van de wereld hebben we hier gewonnen en blijven onze titelaspiraties nog in leven. Volgende week wacht Grol 8, de grote concurrent, en dan moet het echt beter!
MotM: Ronald Engelberts