Rekken hervat competitie met benauwde zege bij koploper

Sportclub Rekken is goed uit de winterstop gekomen. Op bezoek bij koploper Erix werd met 3-4 gewonnen. Na een uur stond het al 0-4, maar zoals gewoonlijk werd het naarmate het eindsignaal dichterbij kwam steeds spannender. De Rekkense doelpunten werden verzorgd door Bram Helmers, Jesse Holkenborg en Merijn Roos (2).

In verband met skivakanties begon Rekken met een enigszins gewijzigde basiself. Dit viel echter niet op; er werd prima weerstand geboden tegen de koploper en al snel was Rekken de bovenliggende partij. Na ruim twintig minuten resulteerde dit in een voorsprong toen Bram ‘tududududu’ Helmers goed doorging en zijn eigen rebound afrondde. Niet veel later verlengde hij met het hoofd een verre ingooi en vond zo Merijn Roos die de voorsprong verdubbelde. De kansen van de thuisploeg waren op één hand te tellen en alles wat op goal ging werd gekeerd door Ramon Nijbroek. Ondertussen kreeg Rekken via onder anderen Rick Nijland nog goede kansen op een derde treffer.

Deze viel uiteindelijk kort na rust. Merijn zette een actie in op links waarna de bal voor de voeten van Jesse Holkenborg viel. Die bleef rustig in het doelgebied en schoof de bal in de korte hoek. Het was voor Jesse zijn eerste competitiegoal in Rekken 1. Nog geen tien minuten later leek het feest helemaal compleet toen Merijn voor een vierde treffer tekende. Met nog een halfuur te gaan leek het een afslachting te worden. Maar, Rekken 1 zou Rekken 1 niet zijn als het niet tot de laatste seconde spannend bleef. Binnen een kwartier incasseerde Rekken drie tegengoals waardoor het laatste kwartier weer hartproblemen opleverde voor enkele toeschouwers. Gelukkig viel de gelijkmaker niet en mag Rekken drie hele mooie punten bijschrijven in de jacht op promotie.

Gerelateerde berichten