Historie: Rekken D1 onder de loep

“de Voorzet’ mei 2007 ”  Rekken D1 onder de loep
Voor degenen die het nog niet weten; de toekomst van het Rekkense voetbal ligt bij de D1. Om de lezer een beetje een impressie te geven heb ik de spelers hieronder beschreven. Tevens hebben we de vergelijking getrokken met een (oud- )voetballer.

Joost Blaauboer (Afonso Alves, Heerenveen); grote sterke spits die een hele verdediging bezig kan houden. Moest in het begin wennen aan deze nieuwe rol maar vult het nu uitstekend in. Joost is nu een ware luis in de pels bij de verdedigers die bovendien opvallend vaak het net weet te vinden.

Thomas Leusink (Thiago Motta, Barcelona); verdedigende middenvelder met een hard schot en de potentie om een spelverdeler te worden. Deze rol brengt echter ook veel verantwoordelijkheid met zich mee, wat dus inhoudt dat Thomas zich dominant zal moeten gedragen in het veld. Is aan de bal dit jaar veel sterker geworden.

Wouter Grooters (Josep Guardiola, ex-Barcelona); verdediger die het niet van zijn snelheid moet hebben maar het altijd voetballend weet op te lossen. Dit jaar is Wouter één van de dragende spelers geweest. Hij begrijpt het spelletje als geen ander en heeft bovendien de capaciteiten andere spelers sturen.

Jari Nijhof (Ivan Gennaro Gattuso, AC-Milan); corrigerende middenvelder met een enorme drive die daarnaast een prima actie in huis heeft. Is dit seizoen begonnen als spits, maar is als centraal middenvelder een expert in ontregelen van het spel van de tegenstander en het verdelen van het spel richting de vleugels.

Daan Papenborg (Lilian Thuram, Juventus); fysiek en conditioneel sterke verdediger die het duel niet schuwt. Heeft na allerlei omzwervingen door het team zijn plaats gevonden centraal in de verdediging, waar hij het best tot zijn recht komt. Door met balbezit door te schuiven zijn al menig tegenstander verrast.

Wesley Zoetman (Arjen Robben, Chelsea); dartelende buitenspeler die menig tegenstander tot wanhoop drijft. Hierbij wordt hij gesteund door zijn techniek en enorme startsnelheid. Zal in de toekomst nog wel moeten leren te variëren met zijn passeerbewegingen.

Robbin Wantia (Michael Carrick, Manchester United); onmisbare middenvelder die zorgt voor het verplaatsen van het spel naar voren. Weet bovendien perfect zijn lichaam te gebruiken om zodoende ruimte te maken voor de bal. Een slimme voetballer die het nog ver zal schoppen.

Teun Bleumink (Joe Cole, Chelsea); watervlugge buitenspeler die makkelijk spelers passeert. Zeer gevaarlijk bovendien als hij wordt gesteund door een goed middenveld. Zal nog een paar turf moeten groeien, maar daarna is hij klaar voor het eerste van Rekken.

Niels te Deeseke (Philippe Senderos, Arsenal); heeft dit seizoen veel wedstrijden op doel gestaan, maar is als verdediger ijzersterk. Deze spijkerharde verdediger legt menig aanvaller het zwijgen op. Bovendien is Niels dit jaar ook voetballend veel sterker geworden.

Rick Schepers (Michel Salgado, Real Madrid); betrouwbare, rustige verdediger die veel voetballend inzicht heeft. Rick had in het begin moeite met snelle buitenspelers, maar hij weet ze nu perfect te temmen zodat hij aan zijn sterkste punt toe kan komen: opbouw van achter uit.

Job Groen (Francesc Fabrega, Arsenal); een speler met een enorm loopvermogen en een ‘over mijn lijk’ mentaliteit. Als je niet beter wist zou je niet zeggen dat dit zijn eerste jaar als voetballer is, dit komt omdat hij zich stormachtig heeft ontwikkeld. Absoluut een speler met veel talent.

Siebrand Schagen (David Villa Sánchez, Valencia); een flegmatieke voetballer die onzichtbaar kan zijn voor een tegenstander om hem vervolgens te verrassen met een flitsende passeerbeweging. Siebrand is nog lang niet op de top van zijn kunnen en zal dus in de toekomst nog velen blijven verrassen.

Raoul Vos (Lucio, Bayern München); een uitgekookte voetballer die niet gek te krijgen is. Raoul zal nooit verzaken en is dus een speler waar de rest op kan bouwen. Heeft zich als linksback alle facetten van dit vak eigen gemaakt, hier zal Rekken nog veel plezier aan beleven.

Getekend, de technische staf,
Nick Scholten en Jan Gerrit Grooters

 

Achter staand vanaf links.
Nick Scholten, Joost Blaauboer, Dennis te Deeseke, Wouter Grooters, Jari Nijhof, Robbin Wantia, Daan Papenborg, Job Groen.
Voor knielend vanaf links.
Thomas Leusink, Teun Bleumink, Wesley Zoetman, Raoul Vos, Rick Schepers, Siebrand Schagen, Niels te Deeseke.

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.