SP Rekken 1 – MEC 1

Zondag 29 Oktober speelde SP Rekken 1 haar zesde wedstrijd van het seizoen. Na een goede start waarin vier punten uit de eerste twee wedstrijden werden behaald, verloor Rekken 3 wedstrijden op rij. In deze drie wedstrijden was het spel van de Rekkenaren ook niet om over naar huis te schrijven. Rekken had dus wat goed te maken deze wedstrijd. Dit moest gebeuren in de volgende opstelling.

 

 1. Dylan Bijlsma
 2. Daan Papenborg
 3. Bram Helmers
 4. Mike Kerkemeijer
 5. Tom Bannink
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt
 10. Jordy te Raa
 11. Merijn Roos

 

 1. Jorg Antvelink
 2. Sjoerd Weernink
 3. Bjarne Boonk
 4. Job Groen

 

Mike Kerkemeijer speelde deze wedstrijd voor het eerst op de positie van centrale verdediger, als vervanger van de geblesseerde Patrick Nijland. Jordy te Raa speelde na een degelijke wedstrijd vorige week opnieuw als vervanger van de eveneens geblesseerde Marc Grooters.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Rekken beter in de wedstrijd zat dan de voorgaande weken. Hoewel MEC met name via de twee snelle buitenspelers gevaarlijk was in het begin van de wedstrijd, was het Rekken dat de openingstreffer maakte. Dit ontstond door een prima bal over de verdediging van Damas Damen. Nick van der Luyt ontving de bal zonder in buitenspelpositie te staan, en kon hierdoor alleen op de Winterswijkse keeper aflopen. De keeper werd voorbijgelopen, waardoor de 1-0 gescoord werd. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het ook Rekken dat de eerste goal maakte. De assist kwam opnieuw op naam van Damas Damen. Zijn hoekschop zwaaide af van de goal, maar belande wel op het hoofd van alweer Nick van der Luyt. Met een knappe tegendraadse kopbal werd de 2-0 in het netje gelegd. Hierna wist MEC toch wat meer druk uit te oefenen op de verdediging van Rekken. Rekken kon dan ook niet voorkomen dat enkele minuten voor tijd de 2-1 werd gescoord. Ondanks dat de druk van MEC toenam in de slotfase, wist Rekken de score intact te houden en mocht het na 90 minuten als winnaar van het veld aflopen. Hierdoor wist Rekken te stijgen naar de tiende plaats in de competitie. Zakte af naar de achtste plek.

Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen Dinxperlo 1 voor Rekken. Dinxperlo heeft tot dusver negen punten behaald, Rekken staat op zeven. Met de juiste instelling, een degelijk positiespel en wat positieve agressiviteit beloofd het een mooie wedstrijd te worden in Dinxperlo. Tot zondag!

Gerelateerde berichten

Comments are closed.