Rekken 3 – FC Winterswijk 7

Rekken – Nadat het Derde elftal van Sportclub Rekken vorig jaar met een prachtige beslissingswedstrijd kampioen is geworden, is het  elftal dit jaar gepromoveerd naar de vijfde klasse. In deze vijfde klasse wordt gemerkt dat er vaak toch even een tandje bij geschakeld moet worden om mee te komen. Dit heeft de afgelopen weken geresulteerd in een toch iets ander scoreverloop dan het vorige jaar en zijn de resultaten toch iets minder om over naar huis te schrijven. Naast de grotere tegenstand is ook het aantal wedstrijden op het vervelende kunstgras toegenomen, wat ook direct zijn weerslag toont op de wat meer blessure gevoelige spelers van het elftal.  Op 5 november ’17 was echter weer het prachtige moment dat Rekken 3 het heilige groene gras mocht betreden op het eigen Asterloo. Vandaag was er zelfs het heuglijk feit dat Niels te Deeseke zowel op tijd als nuchter aan kwam fietsen bij het sportpark. Iets dat de afgelopen weken ook wel eens anders is geweest. Rekken 3 trad in een ietwat vleugellamme opstelling aan tegen het hooggeplaatste FC Winterswijk 7. Zonder vleugelspelers Blaauboer en Kuiper werd er een goed begin op de mat gelegd die enigszins gelijk opging. Kleine kansjes over en weer resulteerden in niet al te veel gevaar. Tot de rechtsbuiten van Winterswijk na een goede dieptebal een demarrage opzette aan de rechterkant. De bal werd teruggelegd op de zestien waarna de nummer 10 van Winterswijk de bal pegelhard langs stand-in keeper Eddy ramde. Het stond 0-1 en Rekken kon moest in de achtervolging. Het spel golfde op en neer met toch wat meer kansen voor Winterswijk. Bij enkele van deze kansen kon Eddy zich toch goed onderscheidde zoals de aanval waarbij hij a la Cassilias de bal met de punt van zijn teen uit het doel kon tikken.

Na een kleine veertig minuten gaf gelegenheidsvleugelflitser Aarnink, die volgens De Boef soms geniaal maar vaker onbegrepen is, aan dat hij het allemaal niet meer kon belopen op de voor hem toch ietwat onbekende positie. Aangezien de ene Blaauboer niet aanwezig was, kon voorstopper Eric Blaauboer zich gaan opmaken voor zijn debuut als rechtsbuiten. Hij stond nog geen 4 minuten op het veld toen hij een afgemeten dieptebal van de Gymp Giesbers op waarde schatte en de gelijkmaker langs de keeper schoof. Dat hij tijdens de viering van het doelpunt nog ouderwets in het kruis werd gegrepen nam hij maar even voor lief en daarna kon Rekken 3 met een verdiende 1-1 ruststand richting de thee.

In het begin van de tweede helft probeerde Winterswijk goed aan te zetten en kwamen zij tot enkele kleine kansen. Een van deze kansen promoveerden zij tot een corner waar de verdediging van Rekken 3 toch zijn bedenkingen bij had. Onder de indruk van de beslissing van de Engelse scheidsrechter lieten zij een van de spelers van FC Winterswijk volledig vrij staan waardoor deze de bal via een Rekkenman langs de keeper kon koppen. De goed keepende Eddy kon op de van richting veranderde bal helaas geen antwoord geven en Rekken 3 liep helaas weer achter de feiten aan. Een kleine 10 minuten voor tijd besloot Rekken achterin 1 op 1 te gaan spelen om zo toch nog de gelijkmaker af te dwingen. Dit resulteerde in een prima kans waar Mark Rhebergen de bal helaas in twee instanties niet langs de keeper kon krijgen. Door de ontstane ruimte kon het niet anders dan dat Winterswijk ook nog enkele kansen kreeg en Eddy nog een aantal maal reddend moest optreden, al was dit niet altijd zonder moeite. Na een klein opstootje in de laatste paar minuten in het doelgebied van Rekken vond de scheids het wel mooi geweest en kon Winterswijk de punten in de tas mee nemen naar huis. Alhoewel Rekken zich kranig heeft geweerd had het helaas niet de kracht om de wedstrijd in de slot minuten naar zich toe te trekken.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.