Buurse 2 – Rekken 2 3-4

Het seizoen begint op zijn eind te geraken en daarom maar weer eens een verslag van het 2e. Voor deze zondag was de tegenstander Buurse 2. Deze staan onder ons (jaaaa, er staan nog teams onder ons, aldus Tom de trainert) en er moet dus gewonnen worden. De voorbereiding was goed: Rietmolen uit stond de nacht ervoor op het programma voor een aantal, dit was vooral te merken aan de niet al te frisse luchtjes. De goed gevulde ziekenboeg begint weer langzaam leeg te lopen: Lars begon als wissel en Bob heeft weer minuten bij het 3e gemaakt.
We begonnen erg slecht aan de wedstrijd en gaven Buurse de kans ons onder druk te zetten, binnen het kwartier had het ook al 3-0 kúnnen staan, maar het vizier stond niet op scherp bij Buurse of Roy was een sta-in-de-weg. Na een half kregen we wat meer grip op Buurse en konden zelf gevaarlijk worden. Kasper kreeg de eerste kans, met zijn overweldigende snelheid, sprintte hij de laatste man eruit, na een diepe bal van Rob, maar de keeper kon redden op zijn inzet. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er steeds beter geøst. Dit leidde tot een ongelukkig handsbal van de linksback van Buurse en een gele kaart. Wouter knalde de bijbehorende vrije trap hard via de keeper op de paal, waarna Kasper simpel kon intikken, 0-1. We konden met de manmeersituatie meer een vuist maken, maar wisten niet meer te scoren. Buurse deed dat wel, een mislukte voorzet waaide zo over Roy, de goal in, 1-1.
In de rust werd gewisseld, Rob had al weer een aantal keer verzorging nodig en Tom had geen zin meer om met de waterzak te lopen en haalde Rob eruit, Gijs nam zijn plaats in.
De tweede helft begon Buurse weer stormachtig, maar minder dan in de eerste helft. Rekken kon dan ook vrij makkelijk stand houden en op de counter zeer gevaarlijk worden. Pieter reageerde goed op een diepe bal van Daan, sprintte 2 verdedigers eruit en wist de keeper in de korte hoek te verschalken, 1-2. Buurse ging steeds meer naar voren drukken,aar wist eigenlijk vrij weinig te creëeren, het middenveld en de verdediging stonden de tweede helft een stuk beter. Wederom was daar een counter, wederom gaf Daan de bal diep, deze keer op Jari, die de bal heel leep en bekeken over de uitgekomen keeper lobde, 1-3. Hierna leek Buurse terug te komen in de wedstrijd, de linksbuiten draaide heel handig, al zittend op de grond, met de bal tussen zijn benen en schoot de erin, maar hij klemde de bal en dus werd de goal terecht afgekeurd. Na deze frappante gebeurtenis ging rekken weer lekker loeren op de counter. Pieter werd weer diep gestuurd, dolde wéér een aantal spelers van Buurse en gaf Gijs een niet te missen kans, 1-4. Lars kwam binnen de lijnen en verving Job. Vlak hierna kreeg Buurse een kadootje van de, verder perfect leidende, scheidsrechter. Een penalty werd gegeven na een vermeende handsbal van Kasper, de afdruk van de bal op zijn buik deed daar niks aan veranderen. De aanvoerder van Buurse schoot de bal er onhoudbaar in, 2-4. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-4, de midmid van Buurse rondde zijn solo beheerst af. In de allerlaatste minuut kreeg de spits van Buurse nog een kans voor zo wat open doel, maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en kopte naast.
De eerste overwinning na de winterstop is een feit. De eerste helft was niet best, maar de tweede helft werd dit gecompenseerd door goed verdedigen en scherp counteren. Buurse had misschien het betere van het spel, maar kon (op het eerste kwartier na) weinig creëeren. Een zwaarbevochten overwinning en 3 belangrijke punten in de strijd tegen de onderste plaatsen.