Terborg – Rekken 0-1

Om een nacompetitieplaats te kunnen veiligstellen, is het vooral zaak dat Rekken blijft winnen. De overwinning van verleden week op Dinxperlo smaakte gelukkig naar meer en dus werd er vol vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd in en tegen Terborg. Terborg is een laagvlieger. Maar we weten nog van de thuiswedstrijd dat het hier om een voetballende ploeg gaat die het menigeen lastig kan maken. Ook wijzelf kwamen destijds niet verder dan een gelijkspel. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dus telt een gewaarschuwd elftal voor tweeëntwintig.

We missen nog steeds verscheidene spelers. Jerzy Aarnink, Nick van der Luyt, Coen Groot Kormelink, Maikel Stokkers, Tom Bannink en Jorg Antvelink liggen al geruime tijd in de ziekenboeg en het ziet er vooralsnog niet naar uit dat zij snel weer aansluiten. Daarentegen was Marc Grooters wel weer lid van de selectie. Onze coach Frank Bruins blijkt er echter een ware meester in om toch steeds weer een representatief elftal op de been te brengen.

Ook vandaag was het weer verstikkend heet. Leider Paul Nijhof sprak met de scheidsrechter af om na elke 15 minuten een drinkpauze te houden, want anders zou het volgens de spelersgroep onverantwoord zijn te voetballen. Terborg begon fel aan de wedstrijd. Voorin hadden zij de beschikking over een aantal handige spelers die in hun rug gesteund werden door een prima voetballend middenrif. Hier en daar werden wat spaarzame kansjes gecreëerd, maar de Rekkense defensie hield het slot goed op de deur. Eenmaal moest Bart Jan Mellink alles op alles zetten om ons doel schoon te houden. We lieten de gastheren uitrazen en namen toen gaande bij beetje het initiatief over.

Pakweg een minuut of vijf voor rust begon de sluitpost van Terborg aan de opbouw. Hij speelde een verdediger aan die de bal randje zestien niet goed wist te controleren. Merijn Roos was er vervolgens als de kippen bij om de te ver vooruit gerolde bal ineens snoeihard links van de keeper binnen te rossen, 0-1 en tevens de ruststand.

In de rust gebeurde er weinig noemenswaardigs. Verzorgster Paula Rhebergen, de handigheid zelve, had een paar voodoo-poppetjes van enkele tegenstanders gemaakt. Daar leefden we ons dan ook flink op uit in de hoop dat er opeens spelers aan de aftrap zouden verschijnen die niet langer over bepaalde ledematen konden beschikken. Het poppetje van de doelman bijvoorbeeld, werd met zijn handen in de hete thee ondergedompeld. Helaas sloeg het niet aan en zetten we het voodoo-experiment voorlopig weer in de ijskast.

Terborg begon opnieuw furieus en wist ons toch wat naar achteren te dringen. Gelukkig zijn wij van Rekken daar steeds beter tegen bestand en we wisten de 0 dan ook keurig op het scorebord te houden. Ook de scheids probeerde zijn steentje bij te dragen, want de beste man besloot om een totaal onbewuste terugspeelbal van Marc Blaauboer te bestraffen met een vrije trap op vijf meter van het doel. Met een compleet elftal op de doellijn (en Mellink daarvoor) werd de poging van Terborg verijdeld.  Jammer dat het duel toen wat grimmig werd. Van beide kanten werden overtredingen gemaakt die het daglicht niet konden verdragen. De scheids had het echter niet meer in de hand en wist zich geen raad met de vele provocaties van Terborg en het tijdrekken van Rekken. De tweede helft duurde overigens negentig minuten. Beide teams kwamen nog één keer bijna tot scoren. De rechtsbuiten van Terborg kopte een prima kans voorlangs en Mark Rhebergen schoot namens ons tegen de lat. Hierdoor bleef het bij 0-1 en op karakter hebben we de punten over de streep getrokken. Of dit wel of niet terecht is, laat ik vandaag maar in het midden.

Volgende week spelen we niet vanwege Pasen. De week erop komt koploper Reünie bij ons op bezoek. De SpRU heeft al sfeeracties aangekondigd, dus komt dat zien!

Opstelling:
Mellink; Blaauboer, Jongerling, Roossink (M.Grooters), Klein Gebbink; Nijland, Rexwinkel, K. Stokkers; Barts, Rhebergen, Roos (Groen).

Niet gespeeld:
Nijhof.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment