Rietmolen DA 1 – SP Rekken DA 2

Zondag 16 maart om 13:00 uur hebben de dames van Rekken 2 tegen Rietmolen gevoetbald. De dames van Rietmolen waren niet geheel onbekend voor ons, we hadden hier vorig seizoen ook al tegen gevoetbald (uiteraard gewonnen). We konden ons nog een aantal dingen van die wedstrijd herinneren, één ding daarvan was dat we veel voor het goal kwamen maar dat scoren moeilijk ging.

We hadden vrijdags tijdens de training al een wedstrijdbespreking gehad van onze trainer Jan Gerrit, omdat hij er tijdens de wedstrijd helaas niet bij kon zijn. De opstelling werd bekend gemaakt in de kleedkamer van Rietmolen, dit werd gedaan door Sylvia omdat een aantal dames rechtstreeks naar het voetbalcomplex van Rietmolen gingen.

Opstelling: Chantal, Tanja-Laura-Lisa-Marieke, Anika-Lieke-Iris Ha, Iris He-Nienke-Julia. Wissels: Anniek, Ivonne, Ilse

De dames van Rekken beginnen niet scherp aan de wedstrijd waardoor het een spannend begin is. Het spel gaat gelijk op.
Julia maakt in de 20e minuut een goal d.m.v. een steekpaas. De tegenstander reageert hier meteen op en maakt het weer spannend door de 1-1 te scoren. Nienke, de spits die eigenlijk bij het eerste voetbalt, en vanaf volgende week ook weer met het eerste meedoet, scoort in de 30e minuut de 1-2 met links! Vanaf dit goal werd het spel beter en werden er betere combinaties gemaakt. We gaan de rust in met een voorsprong.

Opstelling na de rust: Anniek, Tanja – Laura – Lisa- Marieke, Ilse- Chantal- Nienke, Iris he- Ivonne, Julia   Wissels: Anika, Iris Ha, Lieke

Na de rust begint Rekken aanvallend en dit uit zich meteen in een goal. We hadden door dat de keeper van Rietmolen niet balvast was, dus schoten sneller op het goal. Ilse schoot de bal niet hard richting het goal. De bal stuiterde uit de keeper haar handen waardoor het 1-3 werd. Hierna werd het spel alleen maar beter. Rekken maakte mooie combinaties. Dit uitte  zich in een mooi goal van Iris Hengeveld, de 1-4 en daarna nog een mooi goal van Julia, de 1-5. Tijdens de rust was ook door Sylvia gezegd dat er minimaal een 1-5 inzat, hier hebben we ons aangehouden.
Chantal raakte in de 80e minuut geblesseerd  aan haar enkel, dit zag er niet goed uit. Ze werd gewisseld en Lieke nam haar positie over.