Rekken DA2 – Phenix DA1

Vandaag hadden we maar liefst 9 dames, maar met hulp van Manon, Corine, Danique, Marloes en Nienke (ze maakte vandaag haar rentree na de geboorte van onze supporter Fygo) konden we een voltallig team opstellen.

Opstelling: Corine, Tanja-Manon-Lisa-Lieke, Ilse-Chantal-Iris, Iris-Nienke-Julia. Wissels Marloes, Danique, Ivonne

Phenix had het begin van de wedstrijd 10 speelsters, volgens eigen zeggen lagen er nog wat met een kater in bed waardoor ze te weinig speelsters hadden. Ook kwamen ze erg laat op het veld en was er geen vlagger present. Al met al een rommelig begin waardoor wij ook nog niet helemaal goed begonnen.

Julia scoorde de 1-0. Nienke begon in de spits en na ongeveer 10 minuten werd ze gewisseld door Marloes. Het eerste balcontact van Marloes zorgde voor de 2-0. Daarna werden we nog even bang doordat Phenix terugkwam met een 2-1. Ondanks dat we niet goed speelde waren we zeker beter dan Phenix. Dit resulteerde tot een mooi doelpunt van Ilse voor de rust. We gingen dus uiteindelijk met 3-1 de rust in en de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld.

Ook in de tweede helft hadden wij de overhand en was het spel beduidend beter dan de eerste helft. Er werden mooie combinaties opgezet en Corine hoefde nauwelijks meer in actie te komen.

Na de rust was het spel beter en dit resulteerde dan ook in veel doelpunten. De volgorde van de doelpuntenmakers is dan ook niet meer bekend. Na de rust scoorden Ilse (kwam vrij voor de keeper en maakte het nog even spannend door de bal keihard tegen de onderkant van de lat te schieten), Iris Hengeveld (door een mooi afstandschot over de keeper in de bovenhoek), Julia en Ivonne 3x. Chantal was verantwoordelijk voor veel voorzetten en mooie passes. Zo ook een voorzet uit de lucht naar de vrijstaande Ivonne, die kon makkelijk een hoek vinden. Nienke scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen en de laatste van de wedstrijd na een mooie voorzet van wederom Chantal (10-1).

Woman of the Match van vandaag Ivonne. Na 3 wedstrijden staan we bovenaan met 9 punten. Volgende week zondag hebben we geen wedstrijd (carnaval).