Eibergen 2 – Rekken 2

Opeens was daar op dinsdagavond, na trainen, een telefoontje van FC Eibergen 2; of Rekken 2 donderdag een oefenwedstrijd wilde spelen. Makkelijke jongens dat we zijn, vonden we dat wel een goed idee, ook in verband met het voetbalvrije carnavalsweekend. 13 spelers waren bereid hun vrije donderdagavond op te geven, om de het naastegelegen Eibergen wel eens even een poepie te laten ruiken. Hoewel  Eibergen een klasse hoger speelt en er geen punten op het spel stonden, ging het toch om de eer. Waar Eibergen dacht “wel even” te kunnen winnen van Rekken, dacht Rekken daar heel anders over. Tactisch werden een aantal omzettingen gedaan om de angel van het spel van Eibergen eruit te halen; we gingen 4-4-2 spelen, ervaren als we zijn, pakten we dit erg goed op.

We begonnen goed aan de wedstrijd, Eibergen had wel veel de bal maar wist niet goed wat het er mee moest. Ze wisten niet door de linie van de groene manschappen van Rekken te breken. Op de counter konden wij een aantal keer zelf gevaarlijk worden. De gebroeders Nijhof konden de bal een aantal keren goed vasthouden, waarna het 4-mans middenveld kon bijsluiten om zo gevaarlijk te worden. Hieruit vloeiden een aantal corners voort. Zo ook na een kleine 20 minuten, Kasper kon geheel vrijstaand een cornerbal van Kevin via de onderkant van de lat binnenkoppen. Zo kwam Rekken toch wel verrassend op 0-1 voorsprong. Eibergen raakte steeds gefrustreerder en ging mee in het fysieke mannelijke spel van Rekken. Dit was voor ons alleen maar in het voordeel, want ja, daar zijn wij natuurlijk veel beter in.

Er werd besloten een korte rust te houden van 3 minuten, want Rekken stond goed en daar hoefde tactisch weinig aan veranderd te worden. Het spelbeeld veranderde in de 2e helft. Rekken kwam zelf beter aan voetballen toe. Dit leidde ook tot een aantal mogelijkheden, de keeper van Eibergen reageerde prima op een bal van Job, die de bovenhoek in zou draaien en Daan lobde de bal op de lat. Naarmate de 2e helft vorderde kwam Eibergen toch nog dichter bij de goal. Voor het eerst dit seizoen waren de knollen een beetje op bij de spelers van Rekken 2. Eibergen begon steeds meer te drukken en scoorde dan ook in de allerlaatste seconde de 1-1; een kopbal uit een corner viel bij de eerste paal binnen.

Conclusie van deze wedstrijd is dat, Rekken 2 dit seizoen onder leiding van trainer Tom Rhebergen al flinke progressie heeft gemaakt. Fysiek zijn de jongens sterker geworden en het voetballen komt er steeds beter in. Daarnaast ging iedereen tot het gaatje en werd er voor elkaar geknokt om een goed resultaat te boeken. Daan werd tot “Man of the Match” uitgeroepen en kreeg het daarbij behorende kistje.

Ps: Robbin, haal Gerben te Biesebeek eens uit je broekzak.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment