Pupil van de week: Lisa Buunk

Het gaat erg goed met het eerste elftal van Sportclub Rekken. In 2014 zijn alle 4 gespeelde wedstrijden gewonnen. Zondag 9 maart komt laagvlieger VVG’25 naar “het Asterloo”. De thuisclub heeft deze middag nog wat recht te zetten. Bij de uitwedstrijd in Gaanderen bleef Rekken steken op een gelijkspel (1-1). De in blauw-wit spelende bezoekers hebben  in deze competitie gemiddeld 3 tegendoelpunten geïncasseerd. Daarom alleen al moet er zondagmiddag voor Rekken een driepunter inzitten. Lisa Buunk is de gelukkige. Zij is voor deze wedstrijd uitgekozen als  pupil van de week en is daar heel erg blij mee. Lisa is 11 jaar en jarig op de dag na Sinterklaas op 6 december. Ze woont aan de Rekkenseweg samen met haar ouders Jessie en Ewout en haar broer Timo. De familie Buunk heeft 1 huisdier. Een middengroot wit-bruin konijn met staande oren die geen naam heeft maar wel heel erg lief is.

Net als bijna alle kinderen uit Rekken zit Lisa op “OBS de Berkel”. Ze zit in groep 7 en vind het een heel fijne school. Celeste en Ilse zijn door dik en dun de vriendinnen van Lisa. Alle 3 voetballen ze bij Sportclub Rekken. Het liefst spelen ze buiten maar als het weer dat niet toelaat doen ze samen vaak spelletjes waarbij bordspellen favoriet zijn.

Lisa speelt in het D2 team en is de jongste van het elftal. Meestal staat ze rechtsvoor en een enkele keer rechtsachter. Het leuke van voetbal is dat je samen speelt in een fijn elftal. En dit D2 team is erg gezellig en iedereen gaat als vrienden met elkaar om. Niet dat ze het altijd met elkaar eens zijn want er zijn ook wel eens discussies. Hoe dan ook: alles word altijd op een goede manier opgelost. De trainingen van Henriette, Maurice en Robert zijn erg leerzaam en er word hard gewerkt. In de wedstrijd proberen de D2 spelers het geleerde in praktijk te brengen. De resultaten zijn nog niet altijd erg goed maar er is wel een stijgende lijn zichtbaar in het spel.

Lisa heeft het bij Rekken heel erg naar haar zin en ze zou niet weten wat er beter bij de club zou kunnen. Ook wanneer er niet gevoetbald kan worden zoals in de winterstop word er van alles georganiseerd. Aan de playback show heeft ze niet mee kunnen doen omdat ze een weekendje weg was. Lisa heeft goede herinneringen aan het Kersttoernooi in “de Pickerhal” en het Speed Soccer in Lochem. Dit jaar voor het eerst in haar leven mocht ze mee met de dropping. Het was een heel spannende en mooie belevenis. Om te beginnen had haar groep geen idee waar ze waren toen ze uit de bus werden gezet. De opdracht was: probeer zo snel mogelijk naar de kantine te lopen. Maar dat was niet zo gemakkelijk want overal onderweg waren douanes die zich verplaatsten per auto, fiets of lopend. Om niet gezien te worden liep haar groep dwars door weilanden, over smalle verharde wegen, over zandpaadjes en langs sloten. Ze moesten geregeld wegduiken om niet gezien te worden door de overal opduikende controleurs. Uiteindelijk is alles goed gekomen en heeft haar groep de 4de prijs gewonnen.

Regelmatig komt Lisa kijken wanneer het eerste elftal moet voetballen. Coen Groot Kormelink vind ze de beste speler van Rekken. Wesley Sneijder is in haar ogen de beste speler van Nederland en de Argentijn Lionel Messi van de wereld. Lisa is supporter van FC  Twente. Vorig jaar is ze nog met haar  ouders en vriendinnen Ilse en Celeste in de Grolsch Veste geweest. Het damesteam van Twente speelde daar tegen de vrouwen van PSV. Het was een leuke wedstrijd en Twente heeft verdiend met 2-0 gewonnen.

Zondag is het dan zover. Lisa is bij de wedstrijd tegen VVG 25  de pupil van de week. Ze heeft er al een tijdje naar uitgekeken en heeft er erg veel zin in. Wij van Rekken hopen dat Lisa een onvergetelijke middag zal hebben. Verder wensen we de familie Buunk en iedereen die komt kijken een fijne en sportieve middag toe.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment