Glanerbrug DA2 – Rekken DA2

Vanmorgen moesten we om 9.45 uur aanwezig zijn. De optocht ging richting Glanerbrug. Maar voordat we weg wouden gingen er al dingen mis. Julia was de Women of the Match-box vergeten mee te nemen, Tanja vergeten om handschoenen te kopen (dus moest er 1 auto via Haaksbergen) en we hadden een chauffeur minder (Lisa had niet goed op het rijschema gekeken). Omdat we toch niet zo’n grote selectie hebben op dit moment paste het in 3 auto’s. Vanwege ons keepersprobleem moest er een speler gaan keepen. Ilse had zich opgeofferd om dit vandaag tegen Glanerbrug te doen.

Eenmaal aangekomen in Glanerbrug moesten we snel omkleden. Na het omkleden konden we nog niet het mooie kunstgrasveld op van Glanerbrug en hebben we op het veld van Sportlust warm gelopen.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd, dat kwam onder andere dat we terughoudend waren en erg aan het afwachten waren. Misschien wel een beetje onder de indruk van de mondige en fysiek sterke dames. Niet alleen werden we afgeschrikt door de schouderduwen, maar ook door tackles die sommige dames maakten.

Na ongeveer 20 minuten kwamen we op een 1-0 achterstand. Dus moesten wij aan de bak. Chantal maakte gelukkig de gelijkmaker door binnen de zestien de bal langs de keeper te schieten.

Met 1-1 gingen we de rust in. Daar werd goed duidelijk gemaakt dat we beter waren en dat we niet zo angstig moesten zijn voor de tegenstander! Met meer energie en minder angst gingen we de tweede helft het veld op. Desondanks deze goede instelling kwam Glanerbrug voor met 1-2.

De tijd begon te dringen, we moesten deze wedstrijd natuurlijk wel winnen! We konden al redelijk snel op 2-2 komen, maar Chantal schoot tegen de keeper aan, daarna schoot Julia op de lat en Ivonne hoog over (en dat allemaal in 1 minuut tijd). Gelukkig scoorde Chantal alsnog de 2-2. Chantal kwam door een mooie actie zelf voor de goal en werd gehaakt door de keeper. Ze kon wel blijven staan waardoor het geen penalty werd maar werd wel buiten de zestien gedreven door de verdediger. Net buiten de zestien werd Chantal hard onderuit geschopt. De scheidsrechter zag dit niet en nadat Ivonne hem daarop wees werd hij boos.

Ze speelden goed op buitenspel en daar trapten we vaak in. Na 25 minuten in de tweede helft probeerden we meer door het midden te voetballen en zo aanvallender te spelen. Daar kwam onder andere de 2-3 uit. Wederom scoorde Chantal. Vanuit een mooie aanval en een assist via Ivonne scoorde Lieke het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Romee mocht invallen voor Laura en deed dat goed, samen met de andere verdedigers hield ze Glanerbrug tegen en gaven zich gewonnen! Eindstand 2-4.

Annika werd terecht gekozen tot women of the match. Ze bleef goed verdedigen ondanks de erg vervelende en soms agressieve tegenstanders die bij haar stonden. Helaas liet de scheidsrechter (hun eigen trainer, vlagger, voorzitter en manusje van alles) te veel doorspelen. Niet alleen fysieke duels maar ook smerige overtredingen. Maar toch wisten we te winnen van deze ploeg!