Rekken 4 in slotfase geklopt

Zondag 23 november moest het vierde naar Goor. Nu om tegen het 4e van Twenthe Goor aan te treden. Enkele weken geleden werd verloren van Twenthe 5, met daarin een dubieuze rol voor de scheidsrechter. Vooraf werd al gespeculeerd of we met dezelfde scheidsrechter binnen 10 minuten of een binnen 15 minuten een penalty tegen zouden krijgen.

Eenmaal aangekomen bleek dat we dit keer op kunstgras moesten en onder leiding van een andere (overigens prima fluitende) scheidsrechter. Na een uitstekende warming-up begonnen we sterk aan dit duel. De eerste 10-15 minuten werd er goed gevoetbald en dit leidde tot enkele ongevaarlijke mogelijkheden. Helaas viel Jeroen W. geblesseerd uit. In de fase hierna werd Twenthe Goor wat sterker en leden wij vaak onnodig balverlies. De verdediging hield echter goed stand. Twenthe Goor kwam er niet door en enkele afstandschoten waren ongevaarlijk of een prooi voor onze keeper.

In de rust werd afgesproken om compact te voetballen en om via de omschakeling snel onze snelle spitsen Stephan en Danny te zoeken, aan te sluiten en te scoren. De tegenstander had ook enkele wissels toegepast en we werden direct na rust vastgezet op onze eigen helft. De tegenstander zette snel druk en in balbezit lieten zij de bal snel rond gaan. Ook wisselden veel spelers bij hun continu van positie. We kwamen moeilijk onder die druk vandaan. Ook lukte het niet om bij een uitbraak snel genoeg aan te sluiten, zodat Danny en Stephan veel op een eilandje opereerden. Via een uitbraak over rechts kreeg Hans nog wel een schietmogelijkheid, maar zijn schot verdween ruim naast. Ook Emiel kreeg op de rand van de zestien een schietmogelijkheid, maar deze werd gepakt door de keeper. Achterin hielden we stand, maar naarmate de tweede helft vorderde namen de mogelijkheden en kansen voor Goor toe. De lat bracht tot twee keer toe redding en ook Roy Had een aantal knappe reddingen. Tot de 86e minuut, een schot van rand zestien verdween in de verre hoek. Bij deze goal bleef het, zodat we in de slotfase toch nog onze meerdere moesten erkennen in Twenthe Goor.