Rekken 5 gelijk in titanenstrijd

Rekken 5 moest op woensdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper KSV spelen. Bij winst zou Rekken stuivertje wisselen met KSV dus er stond wat op het spel voor Rekken.

Mooi was het om te zien dat vele Rekkenaren de weg naar Vragender hadden gevonden en er zo op die manier een heuse voetbalsfeer ontstond hiervoor dank namens het team!!! Je zag en voelde dat er wat op het spel stond op de gezichten van het team …en ook de staf..

Rekken begon met een sterk vier mans blok op het middenveld, de gedachte was om Hans, Harrie, Henk H en Bertus zo door druk naar voren KSV niet in het spel te laten komen. Paul en Jan zouden voorin loeren op hun kansen wat ook snel gebeurde…Rekken stoomde aan alle kanten op en voor we het wisten stond Rekken via Jan B op voorsprong…0 – 1

KSV had er nog weinig tegenover gesteld of het werd 5 minuten later zelfs 0 – 2 door Jan B.

Hij werd op rechts gelanceerd en iedereen dacht dat wordt uitkappen naar zijn linker  maar Jan scoorde met zijn chocolade been en hierdoor stond de keeper op het verkeerde been!Het leek bij zo’n stand dat we op rozen zaten…maar niets was minder waar.

Rekken speelde moeizaam en veel passen kwamen niet aan, hierdoor kon KSV wat meer in het spel komen. Een foute pass door het midden bracht de bal bij een middenvelder van KSV en die dacht ik haal van 25 mtr uit….zijn zondagsschot vloog in de bovenhoek 1 – 2. Direct daarna kon Paul na een mooie actie op de keeper af maar die verkleinde zijn doel goed zodat de bal helaas onder zijn benen smoorde en het dus geen 1 – 3 werd. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak, door enig geluk werd het zelfs 2 – 2. Rekken was even de kluts kwijt en we gaven op het middenveld steeds meer ruimte weg doordat we telkens te ver van onze tegenstander stonden.

In de rust kwamen er wat omzettingen aangezien we wisten dat het nog een spannende tweede helft zou worden. KSV had meer “lucht” op het middenveld en Rekken moest alle zeilen bij zetten. Toch kwamen de beste  kansen van ons. Jan B kopte na een mooie voorzet van Marcel M op de paal en ook Paul had een paar keer pech dat de keeper in de weg stond. Het duel golfde op en neer en was vanaf de kant een mooie wedstrijd om te zien. Ook KSV kwam nog een paar keer gevaarlijk in de buurt van het Rekken doel maar de verdediging gaf geen krimp. Bij de laatste aanval vloog het publiek nog even op want er was een duidelijke handsbal op de rand van de zestien van KSV… maar helaas wellicht door de invallende duisternis hadden alleen de Rekkenaren het gezien zodat het bij een verdiend gelijk spel bleef en KSV zich goed had verweert om de koppositie.

Er zijn nu nog vier finales te gaan en zoals KSV ook zei; het is nog lang niet beslist…….      De derde helft was bere gezellig in de kantine van Sp Rekken waar nog lang na werd geanalyseerd over de “Titanenstrijd”.  Zondag speelt Rekken de lastige uitwedstrijd tegen Meddo, de huidige no. 3 van de competitie dus weer een finale !!!!