Rekken 5 en kunstgras – geen goede combinatie….

Alweer een finale afgelopen zondag en ditmaal tegen Meddo 5 de no. drie van de competitie. Uit tegen Meddo betekend voetballen op kunstgras en dat waren niet onze beste wedstrijden..  We hadden de zware wedstrijd tegen KSV nog licht in de benen en daarom hadden we liever op het een gewoon veld met gras gevoetbald.

Het eerste kwartier leek echter dat Meddo meer last had van het veld want in een mum van tijd stond het 0 – 2 . De eerste was een mooie uitgespeelde aanval die via een eigen goal van Meddo eindigde in het doel. De goal erna was hetzelfde Hans O kon weer mee opkomen aangezien er een zee van ruimte op het middenveld lag en de 0 – 2 kon aantekenen.

Toch kwam Meddo uit het niets terug….al was het een foute pass van een Rekken speler dat de inleiding gaf zodat het 1 – 2 werd. Tot dat moment was Rekken heer en meester en kon niet veel later de 1 – 3 op het scorebord worden bijgetekend. Paul gaf een schitterende steekpass op de opkomende Henk H.

Hierna bleef Rekken aanvallen en dat betekende wel dat er steeds meer ruimte voor Meddo kwam aangezien hun de lange bal hanteerden op de drie spitsen waardoor het af en toe knap gevaarlijk werd. Henk S kreeg steeds minder grip op de snelle rechtsbuiten en het duurde dan ook niet lang dat over rechts een mooie aanval van Meddo goed werd afgerond zodat het met rust 2 – 3 stond.

De tweede helft probeerden we de snelle spitsen in toom te houden en hoopten op een bevlieging voorin…maar helaas was het kruid verschoten en begonnen de pijntjes van het kunstgras mee te spelen. Ondanks dat we nog gewoon voor stonden werd het steeds moeizamer van Rekkense kant. Een corner die niet goed werd verwerkt bracht de gelijkmaker van Meddo… 3 – 3.

Achteraf hadden we beter misschien beter kunnen loeren op een kansje en verder als team moeten  inzakken maar dat ligt niet echt in onze aard. Meddo voerde de druk op en we gaven teveel ruimte weg op het middenveld. Helaas als het niet draait gaat het ook nog door eigen fouten mis zodat het 4 – 3 werd….De 5 – 3 kwam vlak voor tijd en weg waren onze kansen voor een eerste plek. Rouwstemming en gelatenheid en de kleedkamer en dat we later hoorden dat ook KSV had verloren maakte het nog wranger…bij winst waren we….maar ja als als…Het positieve nieuws is dat het nog steeds niet beslist is dus moeten we ons weer opladen voor een volgende strijd. Deze staat alweer gepland voor aanstaande donderdag om half acht op het de Rekkense velden tegen DEO. Ik hoop dat de spelers weer fris zijn in hun koppies en spieren want er is nog steeds kans op een mooie afsluiting van een lang seizoen!!!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment