Rekken 3 wint zonder moeite van Longa 13

Hoor de wind waait door de bomen… Én over het voetbalveld. Onze 8e wedstrijd was wederom tegen Longa, deze keer tegen het 13e. Sommigen hadden moeite om uit bed te komen, waar anderen nog konden nagenieten van de effecten van het Weinfest in Lünten. Uiteindelijk stonden we met 14 spelers in Lichtenvoorde, Nick en Danny van het 2e deden mee.

Nog vóór het begin van de wedstrijd moest er al gewisseld worden, Rob had nog steeds te veel last van zijn knie, waardoor Eric alsnog in de basis begon. Na nog geen 3 minuten moest voor de 2e keer gewisseld worden, Danny ging door zijn enkel, Eddy kwam binnen de lijnen. Door de wind was het begin van beide kanten erg moeizaam en slordig, er waren veel foute passes. Uit het niets kwamen we op 0-1. Joep gaf een steekbal op Barry, die de bal fantastisch in de verre kruising knalde. Na de goal bleven we de betere en kregen we een aantal mogelijkheden, maar konden deze niet benutten. Tot een paar minuten voor rust. Pieter snelde langs zijn directe tegenstander en verschalkte de keeper door het leder, hard tegen de touwen te schieten, 0-2. Longa kwam niet verder dan een van richting veranderd afstandsschot, waar Bart Jan zich bijna op verkeek, en een vrije trap in de muur.

Vlak na rust werd de wedstrijd beslist. Joep en Pieter gingen, na een bal van Barry, met z’n tweeën op de keeper. Ze hadden echter 3 keer nodig om het netje te doen bollen, Pieter gaf het laatste zetje, 0-3. Naarmate de tweede helft vorderde werd het niveau van ons spel bedenkelijk laag, veel passes gingen fout en duels werden niet meer gewonnen. Longa kon scoren, een schot werd van richting veranderd, waardoor Bart Jan kansloos was. In de laatste minuut konden we de eindstand op 1-4 zetten. Een slechte uittrap van de keeper kwam bij Pieter terecht, die Eddy bediende, beide heren zijn nu topscorer met 8 doelpunten.

“Man of the match” was Luc Wessels omdat hij wederom zijn directe tegenstander, de spits van Longa, in zijn broekzak had en er daardoor voor zorgde dat Longa niet in de wedstrijd kon komen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment