Rekken 3 – Longa 10

Na Longa 13 in het begin van de competitie te hebben verslagen was het nu tijd om Longa 10 achter de zegekar te binden. Er waren wat personele problemen bij verschillende elftallen waardoor Eric bij het 2e mee mocht doen, daarvoor kregen we Mark Diepenmaat (4e) en Jochem Odink, wat het totaal op 13 spelers bracht.

We begonnen wat twijfelend aan de wedstrijd, Longa 10 had het iets betere spel maar kon niet gevaarlijk worden. Wij kwamen na een kwartier beter in de wedstrijd en domineerden de rest van de eerste helft. We creëerden een aantal goede kansen. Een schot van Joep raakte de buitenkant van de paal en Kasper schoot net naast. Na een half uur kon Henk de score openen. De keeper ging onder een corner door, waarna Henk de bal binnen kon lopen. We hadden de voorsprong verder uit moeten breiden maar Kasper miste een kopbal voor open doel en een keeper had een antwoord op zijn schot. We domineerde de eerste helft vooral doordat de verdediging sterk stond, onder aanvoering van Oliver, werd ieder duel gewonnen en konden we in balbezit blijven. Één keer werd Longa gevaarlijk en moest Bart Jan handelend optreden. Ruststand 1-0.

In de rust zou Rob binnen de lijnen komen, maar hij had nog te veel last van zijn bovenbeen waardoor hij niet inviel. In de 2e helft trokken we het spel steeds meer naar ons toe en al snel was de beslissing daar. Kasper speelde de linksback uit waarna hij de bal hard en laag voorgaf, het was voor Eddy een koud kunstje om de bal binnen te werken. Naarmate de 2e helft vorderde sloeg de vermoeidheid toe en moesten we terug. Longa kwam beter in de wedstrijd maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Jochem kwam binnen de lijnen voor Eddy, omdat hij een schop had gekregen. In de laatste minuut vond Longa dan toch een gaatje in onze verdediging, maar de aanvoerder miste van 5 meter ruim.

Deze wedstrijd hebben we gewonnen omdat we konden bouwen op een ijzersterke verdediging, vooral Luc speelde de 2e helft erg goed en had zijn directe tegenstander in z’n broekzak. We bleven geduldig en konden goede kansen creëren en afmaken. “Man of the match” was Oliver Michorius.