Historie: Rekken D1 kampioen 1977

Flip Kramer  schrijft in Voorzet nummer 10 van october/november 1976 het volgende  :
Ons “eerste elftal” D1 is nog steeds ongeslagen. Op zaterdag 25 september werd het een royale overwinning thuis tegen Reunie D2 met 5-1. De week daarop traden de D1 pupillen in het strijdperk tegen Neede D2, het werd hier 2-1 voor Sp Rekken. Op zaterdag 9 oktober werd thuis met 3-1 gewonnen van Markvogels D1 . Afgelopen zaterdag werd met 1-0 gewonnen van Sp Eibergen. Jongens een leuk resultaat, ga zo door maar onderschat jezelf niet. Voor elke wedstrijd zal er geknokt moeten worden. Tot zover Flip Kramer.

Een sfeerverslag van John Maris (speler D1),
De D1 had zaterdag een fijne en mooie wedstrijd tegen DEO, wij wonnen die met 2-3. Nu is de kans op kampioenschap nog meer gestegen. Maar nu eerst over de wedstrijd. In de eerste paar minuten werd het 1-0, weer een paar minuten later werd het 2-0. Het bleef zo een tijdje. We verloren de moed. Maar… toen gebeurde het, Rob koeslag gaf een prachtige voorzet en John Maris schoot langs de keeper heen met links, 2-1. Verder kwamen we niet in de eerste helft. In de tweede helft ging het wat beter. Weer gaf Rob een voorzet aan mij en toen schoot ik tussen 2 jongens door vlak langs de keeper heen. Een prachtige goal. Toen kregen we weer moed. Jeroen Kramer brak weer door, hij gaf een schot…doelpunt. Zo bleef het verder ook.

Sfeerverslag van Jeroen Kramer in de VOORZET nummer 2 van mei 1977.
De wedstrijd tegen Reünie uit; Al in de eerste minuut knalde Henk uit een onmogelijke hoek raak. Een paar minuten daarna Geke, uit een pass van Jeroen. 0-2. Zo’n 5 minuten in de 2e helft was het John die een mooie over de keeper heen schoot 0-3. Een keer was het bijna 1-3 geworden. Dat ging zo; Jeroen stond helemaal vrij, Rob nam gauw een doelschop maar die was veel te zacht. Er schoot een speler naar het doel maar het schot werd met veel geluk gehouden. Ze bleven maar drukken. Maar de verdediging van ons zat goed in elkaar. Toch kwamen ze er een keer door. 1-3. En dat was de eindstand.

Over de volgende wedstrijd valt niet veel te vertellen. We speelden tegen Noordijk. Bij de rust was het al 5-0 9 Jeroen, Marcel, Geke 3x)  Na de rust scoorde Geke 6,7,8, en 9 De 10e maakte Noordijk zelf en nummer 11 was weer voor Marcel. Geen wonder dat we met 11-0 wonnen Noordijk stond op de laatste plaats en wij op de 1e plaats. Toen kwam de moeilijke wedstrijd tegen EGVV, we hadden uit met 2-0 verloren, het was tot nu toe onze enigste nederlaag. In de eerste helft bleef het 0-0, dankzij de goede bewaking van John en Gerben van de gevaarlijke midvoor van EGVV. In de 2e helft scoorde Geke uit een penalty. Een paar minuten daarna was het 2-0 door Jeroen, wat ook de eindstand was. Daardoor is het bijna zeker, dat we voor de 2e keer kampioen worden. ( Een paar jaar geleden werden we ook kampioen).

Verslag van Flip Kramer:
Na een aantal forse overwinningen van onze D1 pupillen ging het de afgelopen weken beduidend minder. De riante voorsprong van 4 punten op Sp Eibergen slonk beduidend door een mager gelijkspelletje ( 1-1 ) uit tegen een zich knap  verwerend Lochuizen. De belangrijke wedstrijd uit tegen Sp Eibergen ( nummer 2 op de ranglijst) werd met 1-0 verloren. Gelukkig maakte ook Eibergen een paar foutjes, zodat de laatset wedstrijd bij gelijk eindigen toch het kampioenschap zou geven. Door ziektes werd de wedstrijd van zaterdag verschoven naar woensdagavond.. Nou dat hebben we geweten die woensdagavond.. wat een belangstelling, wat een sfeer, om nooit te vergeten. Er stonden nog meer auto’s dan vorig jaar tijdens het pupillen politoernooi. Leerlingen van de lagere scholen hadden prachtige spandoeken gemaakt en er waren toeters en ratels.  De wedstrijd zelf tegen DEO D1 was wel erg spannend, want DEO gaf goed partij en een aantal van onze jongens waren nogal nerveus en hebben dinsdagnacht slecht geslapen. Voor de rust zorgde Jeroen met een listig boogballetje voor 1-0 en halverwege de 2e helft profiteerde Henk mooi van een foutje van de verdediging, 2-0. Vlak voor het einde was er zelfs een kans er 3-0 van te maken maar de genomen strafschop ging net over. Na afloop overhandigde de heer Berendsen namens de pupillenbond de bevochten kampioensbeker en werd er een ererondje over het veld gemaakt. Daarna werd er getrakteerd op patat en limonade en de toezegging van het bestuur dat de kampioenen een thuiswedstrijd van Fc Twente mochten gaan kijken.  (red.  Fc Twente-Glasgow Rangers 3-0 , 28-9-1977). Scheidsrechter bij deze kampioenswedstrijd: Frits Koeslag