Verslag: Unisson 2 – Rekken 2

BSC Unisson 2 – Rekken 2

Zondag 13 september vertrokken we al vroeg richting Boekelo. Sommige chauffeurs kostte het nogal wat moeite op het sportpark te vinden, maar uiteindelijk waren we compleet. Aangevuld met 2 jongens van het 3e (Jochem Aarnink en Luc Wessels) begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. In de wetenschap dat onze concurrenten lastige opponenten hadden, was het noodzakelijk dat er 3 punten gepakt werden. Gezien de stand van de ranglijst zou dit mogelijk moeten zijn.

We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en gaven niets weg, terwijl de nodige kansen werden gecreëerd. Na ongeveer 20 minuten kwamen we op voorsprong nadat een harde, lage voorzet door Bram ten Barge op waarde werd geschat. Onze linksback Jochem Aarnink had toen met een “Arjen Robben-blessure” het veld al verlaten. Het enige wat ons te verwijten viel  was het feit dat we de wedstrijd niet al voor de rust op slot gooiden. Hoewel het spel gaandeweg minder werd, kwamen we voor de rust echter niet in de problemen. We wilden proberen om na rust de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen, maar dit liep iets anders. We begonnen slordig aan de 2e helft en Unisson creeerde zowaar iets van druk, zonder nog echte kansen te scheppen. Echter wij waren ook niet meer gevaarlijk. Unisson begon te geloven dat er meer inzat en begon steeds meer te drukken. Uit het niets scoorde Bram Groot Wassink echter de 0-2. Dit kwam behoorlijk uit de lucht vallen, en de Boekelosen waren even aangeslagen. 10 Minuten voor het einde wist Unisson de Anschlusstreffer te maken, wat toch enige paniek veroorzaakte in de Rekkense defensie. Gelukkig voor ons bleef ons verdere ellende bespaart en gingen de punten mee naar Rekken.

Een paar telefoontjes verder werd ons duidelijk dat concurrenten als GFC en Markelo punten hadden laten liggen. Rekken 2 schuift een plekje op en staat dus bovenaan. Verhalen over platte wagens, Crescendo en recepties zijn dan niet meer tegen te houden, maar het lijkt ons goed om ons niet al te veel in het hoofd te halen. Tot de winterstop wachten ons nog een paar zware wedstrijden tegen concurrenten. Als we die wedstrijden goed doorkomen kunnen we wellicht aan meer gaan denken, maar voorlopig moeten we dat maar niet doen. Wilt u met eigen ogen zien of Rekken 2 een kampioenskandidaat is? Kom dan eens een zondagmorgen (10.30) naar ’t Asterloo om deze geoliede voetbalmachine aan het werk te zien. Neem dan wel een paraplu mee of ga onder een afdak staan, want bij Rekken 2 regent het vaak doelpunten!