Pupil van de week: Thijs Voortman

Thijs Voortman woont in Eibergen en voetbalt nu al weer ruim een jaar met heel veel plezier in Rekken. Thijs begon zijn voetbalcarrière bij FC Eibergen maar omdat zijn ouders het niet eens waren met het Eibergse (jeugd)beleid is hij in Rekken gaan voetballen. Dat was best spannend want hij kende niemand in Rekken. Maar bij Sportclub Rekken werd hij goed opgevangen door de leiding. Ook zijn medespelers en hij kunnen het prima met elkaar vinden.

Op zondag 20 november is de 10=jarige Thijs pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen ’t Centrum uit Enschede. De wedstrijd begint om 2 uur op “het Asterloo”.

Thijs woont in Eibergen aan de Kruiskamplaan samen met zijn ouders Bert en Hellen en zijn zus Ellis. Hij is leerling van school “de Schakel”op het Simmelink en zit in groep 7 bij meester Frans en juf Ingrid. Tekenen en rekenen zijn de lievelingsvakken.  “De Schakel” is een heel fijne school want naast dat er hard gewerkt moet worden is er ook veel ruimte voor leuke dingen zoals een uitstapje naar de kruidentuin. Ook wordt er soms les gegeven in het Kerkloobos.  En als de school in het voorjaar jarig is gaan alle kinderen van de school naar het Kerkloo en doen daar allerlei spannende spelletjes.

Thijs kan heel goed tekenen en daar is hij in zijn vrije tijd vaak erg druk mee. Hij tekent levensechte dieren en maakt veel tekeningen over de natuur. Het meest boeiend vind hij om heel gedetailleerd een stad te tekenen. In de stad van Thijs staan huizen en winkels en in de straten lopen mensen, spelen kinderen, praten mensen met elkaar, wandelen moeders met kinderwagens en laten mensen de hond uit. Ook bankjes, prullenbakken en lantaarnpalen worden niet vergeten. En natuurlijk is er verkeer zoals auto’s, fietsers en brommers. Soms als de ruimte ervoor is tekent hij ook wel eens een helikopter, een luchtballon of een vliegtuigje in de lucht.

Maurits, Noud, Jochem en Sverre zijn Thijs zijn beste vrienden in Eibergen. De jongens zijn veel buiten en voetballen vaak op het schoolplein. Vissen doet hij vaak met zijn vader, neef Kevin en zijn vrienden. Ook komt het steeds vaker voor dat hij in Rekken komt spelen met jongens die bij hem in het voetbalteam zitten.

Thijs heeft het in Rekken prima naar zijn zin. Hij vindt Rekken een gezellige club en ze hebben een mooie kantine.  Thijs vindt het helemaal niet erg dat hij drie maal per week helemaal alleen van Eibergen naar Rekken en terug moet fietsen voor de trainingen en de wedstrijden. Marc en Jari zijn twee kundige trainers waar je veel van leert en ze geven goede tips. Hij is in zijn team verdediger en doet er alles aan om een betere voetballer te worden. Omdat zijn conditie beter kan loopt hij een paar keer per week hard samen met zijn zus die schaatsten als sport beoefend.

Volgens Thijs is Marc Grooters is de beste speler van Rekken, Luuk de Jong de beste van Nederland en Ronaldo de beste speler van de wereld. FC Twente is zijn favoriete club.

Thijs had nooit gedacht dat hij ooit nog eens pupil van de week zou worden. Bij Sportclub Rekken kan dat omdat de club niet zo groot is en daarom iedere pupil een keer aan de beurt komt. Hij is maar wat blij dat hij de overstap naar Rekken heeft gemaakt en zondag als jongen die al zijn hele leven in Eibergen woont pupil van de week bij Rekken mag zijn. Alle mensen van Sportclub Rekken hopen dat Thijs en de familie Voortman een fijne middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment