Dames Elftal 1980-1990

Dameselftal Sp Rekken  1980 – 1990
Na enkele jaren zonder een dames-elftal te hebben stond in  De Voorzet van december 1979 staat de volgende advertentie/oproep. 

WAAR ZIJN DE DAMES GEBLEVEN?

Eind 1979 zijn er geruchten dat er weer voldoende animo voor damesvoetbal zou zijn. Om een start te maken zouden wij graag al vast alle belangstellende dames willen verzoeken dit kenbaar te maken aan onze voorlopige contactman Jan Giesbers, Apedijk 10,  telefoon 324. Uit de reacties kunnen wij al vast peilen hoe groot de belangstelling is.

Dus dames aan jullie nu de daad.” 

In april 1980 meld Jan Giesbers al 14 aanmeldingen te hebben. De training gaat George Breustedt verzorgen.  Op 7 juli 1980 wordt  een bijeenkomst georganiseerd om damesteam te realiseren. Er is al een leidster( Ria Schukkink)  en trainer voor dit elftal.  Op dat moment heeft men al 17 toezeggingen en het zullen er 19 worden waarmee men zal starten  in september a.s. In 1980 gestart tegen de volgende tegenstanders,

D.E.O. 2
A.D. ‘69
Vios B 2
Sp Kotten 2
Longa ’30 2
Sp Haarlo
Ratum 2
Winterswijk
Markelo 2
Varsseveld
Erix

De eerste 2 wedstrijden werden verloren en daarna boekten de dames 2 overwinningen met doelpunten van o.a. Christien Papenborg, Mechteld Butz en  Leni Hartemink.

“Wie had dat gedacht….” Zo begint het verslag van het damesteam in ons clubblad De Voorzet van april 1990.

“Na 10 jaar voetbal hebben we nog steeds een hecht team bij elkaar.. We zijn destijds met 19 dames begonnen en ondanks kritiek-teleurstellingen-blessures-zwangerschappen en wisselingen in het team hebben we er nog steeds negentien in de running.

Maar natuurlijk hebben we de afgelopen tien jaar ook ontzettend veel plezier met elkaar gehad, zoals;   -overwinningen – voetbalfeestjes – trouwerijen – bijna kampioenschap – intrekkersmaaltjes – enz….

De sfeer binnen ons team is eigenlijk altijd goed geweest en nu nog. Dat is iets waar we met z’n allen best trots op mogen zijn. We hopen zo ook nog heel wat jaren te voetballen en daarbij nog enkele dames warm te kunnen krijgen voor ons elftal”     Op zondag 20 mei is er een jubileumwedstrijd om 14 uur op het Asterloo waar ook enkele oudleden aan meedoen.  Van 16 – 17 uur is in de kantine een receptie gepland.

 

 

Gerelateerde berichten

23 Thoughts to “Dames Elftal 1980-1990”

Leave a Comment