Het seizoen van Dames 2 in een notendop

Dinsdag 10 augustus 2010 was de eerste training van het seizoen. Trainer was nog steeds Gerald Vos, het verschil met vorig seizoen was dat we 2 damesteams hadden en in totaal 29 dames. Vanaf dat moment

trainde we gezamenlijk op de dinsdag en vrijdag. Op zondagen hadden we af en toe oefenwedstrijden en in week 33 deden we mee aan de Berkelland cup. Iedereen die niet op vakantie was deed mee aan dit toernooi georganiseerd in Beltrum. We wisselde door en speelde steeds in andere formaties. Rond de Rekkense kermis werd bekend wie in welk elftal zou spelen.

Dames 2 bestond uit:

Lobke, Lisa, Laura, Ellen, Iris, Joyce, Jeanine, Myrthe, Wieke, Ivonne, Tanja, Ilse, Maxime en Lieke. Als snel kwam daar een keeper bij, routinier Nel.  Maxime en Jeanine hebben ons halverwege het seizoen verlaten en maakte daardoor geen deel meer uit van het damesteam.

De competitie begon op 12 september. Rond deze tijd begon Ruud Giesbers met het trainen van dames 2 op de woensdagen. Ook werd rond deze tijd duidelijk dat Sylvia (eigenlijk gevraagd voor dames 1) onze coach/leidster werd. Tot dan toe hadden we nog geen begeleiding en waren we natuurlijk erg blij met deze ontwikkeling.

12 september op de eerste competitiedag moesten we thuis spelen tegen SDOUC, we verloren de wedstrijd met 1-5. Jammer, maar we wisten dat we het in de 5e klasse in het begin van de competitie moeilijk zouden kunnen krijgen. Op trainingen van Ruud werd gehamerd dat we moesten gaan opbouwen. Ook al zouden we elke keer een doelpunt om de oren krijgen, blijven opbouwen. 19 september, Rekken DA2 – Haaksbergen DA1. We verloren met 0-3. Op 26 september moesten we onze eerste uitwedstrijd spelen tegen Ratti. Sylvia kon ’s morgens niet mee en daardoor stond Gerald als coach langs de kant. Hester deed mee vanuit dames 1 omdat ze ’s middags wat anders had. (Dames 1 moest in de middag ook tegen Ratti). We speelde die wedstrijd erg slecht en stonden 1-1 in de rust. Na een speech in de rust speelde we de tweede wedstrijd veel beter en wonnen we onze eerste wedstrijd met 1-3. De volgende wedstrijd op 3 oktober tegen MEC/bredevoort verloren we met 1-3. 17 oktober uit tegen AD’69 verloren we met 0-4. Op 31 oktober moesten we naar Vosseveld en pakte weer een punt, daar werd het 2-2. Nienke en Chantal (coaches wegens het ontbreken van Sylvia) schreeuwde ons daar naar een gelijkspel. De laatste wedstrijd voor de winterstop op 21 november verloren we dik, thuis tegen DEO, 0-7.

Tot aan de winterstop hebben we 4 punten gepakt, wedstrijden werden wisselend gespeeld, ene keer goed, andere keer minder, maar steeds vaker werd het spel zichtbaar wat op de trainingen werd geleerd. Opbouwen van achter uit, een middenvelder aanspelen, de flanken zoeken en zo richting het goal van de tegenstander komen. In dit eerste deel van het seizoen kwamen we veelal tot de middellijn en verloren we daar de bal om zo weer opnieuw van achter uit op te bouwen. Lisa en Laura het centrale duo raakte steeds beter op elkaar ingespeeld en verdeelde de ballen over het middenveld. De backs, veelal Ellen en Lobke, maar ook Iris, leerde snel en veel en speelde elke wedstrijd weer beter. Op het middenveld (Tanja, Lieke en Ivonne) ontstonden er af en toe al driehoekjes en zo kwamen de ballen goed voorin bij Joyce, Wieke, Ilse of Myrthe. Na de winterstop was het zaak om wat punten te gaan pakken om het steeds beter wordende spel te gaan belonen. Voor aanvang van de wedstrijden hebben Ruud, Sylvia en Ivonne bij elkaar gezeten om de tactiek door te spreken, deze is door Ruud ook aan het damesteam verteld. Vanaf dat moment waren er 3 doelen voor de rest van het seizoen. Bij balbezit voor ons: opbouwen van achteruit, diepte zoeken als het kan en buitenspelers zo breed mogelijk laten voetballen. Bij balbezit van de tegenstander: inzakken van spitsen, bij teken druk zetten op een back, rugdekking geven aan de balkant, halfs proberen de afvallende bal zo vaak mogelijk te veroveren.

Op 6 februari begon de competitie weer uit bij Ruurlo. Daar verloren we met 4-1. Op 13 februari moesten we uit naar Haaksbergen. We begonnen erg sterk aan de wedstrijd en gingen met 0-0 de rust in. Haaksbergen, konden nog kampioen worden, vond ons vervelend en taai. Helaas konden we dit, vooral conditioneel, in de tweede helft niet volhouden. Op 20 februari moesten we weer tegen Ratti, de tegenstander waar we de eerste 3 punten van hadden gepakt, dit keer verloren we met 0-2. Ook op 27 februari konden we geen punten pakken thuis tegen Halle (1-8). 13 maart, uit tegen MEC/Bredevoort verloren we met 4-2. Een week later thuis tegen Gendringen verloren we ook. Maar vanaf 27 maart gingen we punten pakken. Vooraf wisten we dat we de ‘moeilijkste’ tegenstanders hadden gehad. Uit tegen AD’69 speelde we gelijk met 1-1. Een week later op 3 april moesten we thuis tegen Bon Boys en we wonnen met maar liefst 6-1. In het begin gingen we mee in het spel van Bon Boys (lees, kluitjesvoetbal, zoals je het dat bij de F ziet). Vanaf de 1-0 gingen we ons eigen spel spelen en liepen we over Bon Boys heen. 10 april moesten we wederom thuis tegen Vosseveld, weer 3 punten 3-0. Op 17 april moesten we naar Bon Boys toe, weer 3 punten, 1-5. Op 1 mei speelde we tegen de koploper, Halle, we konden heel veel weerstand bieden, maar Halle, de best spelende ploeg uit de competitie won met 3-0. Op 8 mei konden we weer 1 punt pakken uit tegen DEO, daar werd het 1-1. Op 15 mei, thuis tegen Ruurlo wisten we met 3-2 in de laatste minuut te winnen. Een perfecte wedstrijd met een perfect resultaat. De laatste wedstrijd van het seizoen op 22 mei is het vermelden niet waard.

Dit betekent dat we na de winterstop 14 punten hebben gepakt, voor de winterstop 4 is in totaal 18 punten. Na de winterstop gingen we steeds beter voetballen en kregen we de ballen dan ook steeds vaker bij de voorhoede. Ook werden er vaker driehoekjes gecreëerd en speelde Nel bijna alle ballen over de grond zodat we weer goed konden opbouwen. Naast dat het voetballend steeds beter ging konden we het ook goed met elkaar vinden. Het is een erg leuk en gezellig elftal waarin iedereen word gewaardeerd.

Helaas helaas moeten we afscheid nemen van 2 erg leuke dames, Myrthe en Tanja. Heel erg bedankt voor jullie inzet tijdens de trainingen / wedstrijden en voor jullie gezelligheid!! We wensen jullie heel veel succes in jullie toekomst. Als jullie ons beginnen te missen, mogen jullie altijd weer terug komen!!

Dames 2 wil alle dames die met ons mee mochten (soms moesten) omdat we wel eens tekort hadden erg bedanken! Ook is Sanne Tankink, normaal speelster van Rekken C1 vaak met ons mee geweest,  ook bedankt voor je inzet! Ook onze vaste vlaggers, Wouter en Joost bedankt voor dit seizoen. We willen jullie graag volgend jaar weer langs de lijn zien staan ;-). De invalvlaggers Jorg en Robbin ook erg bedankt! We zijn blij dat Ruud en Sylvia bij ons blijven en zien uit naar het nieuwe seizoen.

Maar eerst even lekker zomerstoppen. Voor alle lezers, we wensen jullie ook een goede zomerstop en tot volgend seizoen!!

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment