Verslag: JEUGDKAMP 2011

Dit jaar gingen we met de D en E jeugd het hele weekend naar Reutum, naar kampeerboerderij de Molenberg. Met 35 kinderen die het hele weekend bleven en 17 begeleiders (kampcommissie, leiders, trainers) hadden we een mooi aantal. De C jeugd ging dit jaar niet mee op kamp, zij hadden net dit weekend een toernooi in Aalten waarbij ook 1 overnachting zat. Op de zaterdag kwamen 22 F-jes richting Reutum om mee te doen aan de activiteiten en aan te sluiten bij de barbecue. Hieronder staat per dag een verslag geschreven van de activiteiten.

Vrijdag 27-05-2011
We vertrokken om 18:00uur bij sportpark  ’t asterloo om vervolgens in Reutum te eindigen. De reis verliep zonder problemen. We kwamen om 19:15uur aan bij onze bestemming. Mooie natuur met een geweldige speeltuin, prachtig voetbalveld en beachvolleybalveld. We gingen ons vervolgens vestigingen in een omgebouwde koeienstal. Dat bleek onze slaapzaal te zijn. Ouders niet ongerust zijn de kinderen vermaken zich goed ondanks de plaatselijke stank(wat wel veroorzaakt is door hun zelf). Nadat iedereen een plekje had gevonden en zijn/haar slaapplek gereed had gemaakt begonnen wij aan onze eerste activiteit namelijk het altijd prestigieuze, geweldige, beladen levend stratego. Even voor de ouders de definitie van levend stratego (voorkomen van miscommunicatie); het spel speelt zich af in een groot bos. Elk team heeft verder zijn eigen speelveld waar een vlag verstopt moet worden. Minimaal 1 en maximaal 2 meter boven de grond. Doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar je eigen terrein te brengen. De enige manier om de vlag terug te veroveren is via het tikken. Tikken? Ja tikken! Elke kind krijgt namelijk een willekeurig kaartje met daarop een bepaald dier. Er zijn 10 verschillende dieren die ook een eigen rang hebben. Bijv. De leeuw is het sterkste dier. Als een kind met een leeuw loopt kan die bijna iedereen tikken. Alleen de leeuw verliest het wel van het zwakste dier de spin. Raar maar waar?!! Zoals jullie kunnen zien is dit een spel waar je strategische vermogen bij nodig hebt. Zo hebben jullie een beeld bij dit geweldige spel. Nadat het spel was afgelopen gingen alle kids weer terug richting onze super deluxe accommodatie. Nu zullen de ouders die het nieuws regelmatig volgen wel ongerust zijn door de welbekende tekenplaag in ons prachtige natuur. Wij kunnen jullie bij deze geruststellen. Door onze topbegeleiders heeft geen kind een teek opgelopen. Rond 23:00uur lagen alle Etjes in hun bedjes. Nu niet denken dat ze meteen sliepen want dat duurde nog wel even voordat ze sliepen als makke lammetjes. De Dtjes lagen rond 00:00uur in bed. De dames van de D2 hadden hier de overhand in want voordat die een keer uit gegiecheld waren. (Meisjes eigen)

Zaterdag 28-05-2011
De zaterdag morgen begon vroeg, en daar bedoel ik ook echt vroeg mee. Sommige kids zaten op een aantal stapelbedden om 05:00uur al te discussiëren met elkaar met een zak chips en snoep in de hand. Tip voor de ouders, observeer het gebit van uw kind goed op gaatjes.

De leiding bereidde om 08:00uur een heerlijk ontbijt voor met veel keuze. Na het ontbijt was het wachten op de F-jes om vervolgens te beginnen aan de nieuwe activiteiten. Ik zal even de activiteiten voor u op een rijtje zetten;
8.00u                                    Opstaan en ontbijten

9.30u                                    Komst F pupillen

10.00u-12.00u                   Zeskamp met boardingvoetbaltoernooi voor de E en F.

12.00u-13.00u                   Brood eten

13.00u-14.00u                   Boardingvoetbal voor D en vervolg zeskamp

14.00u-16.00u                   Vrijheid/blijheid

16.00u-18.00u                   Avondeten BBQ

20.00u-22.00u                   Voetbal kijken de Champions League finale

 

De D2 en E2 hebben ons tijdens de activiteiten nog even verlaten voor een toernooi in Delden en Goor.

Zondag 29-05-2011

Op zondagochtend was het lang stil, rond 9 uur kwam iedereen uit de kamer. Alle kinderen moesten na het ontbijt eerst alle tassen inpakken en de slaapplekken schoonmaken. Na het inpakken en opruimen gingen we met z’n allen het bos in voor het levend stratego. Teamleiders Joep en Sebastiaan stelde een strategisch plan op en daarna konden de kinderen dit uit gaan voeren. Joep was iets tactischer en won daardoor het spel. De opdracht was om de vlag tussen 1 en 2 meter boven de grond te leggen. Sebastiaan was te aardig en hing de vlag zichtbaar op, Joep pakte het anders aan en legde de vlag in zijn nek en ging met zijn hoofd in het kamp zitten. Daardoor kon de groep van Joep een paar keer makkelijk winnen. Iets voor 12 liepen we terug naar de accommodatie en daar waren Sandra en Jessie al druk aan het pannenkoeken bakken. Iedereen kon aanschuiven en lekker de pannenkoeken wegsmikkelen. Ook was er nog wat vla voor degenen die wouden. Nadat alles op was geruimd kon iedereen nog even spelen en kwamen rond 15 uur de auto’s aan om de kinderen weer op te halen. Rond 16 uur kwamen we aan bij de kantine en konden de vermoeide kinderen weer naar huis toe gaan.

Het was een erg leuk kamp, de accommodatie in Reutum was niet zo luxe maar er was genoeg te spelen voor de kinderen. Ondanks dat er maar 2 slaapzalen waren hebben de kinderen toch de nodige slaap gehad.

 

We moeten helaas afscheid gaan nemen van Marco en Oliver, 2 heren die erg lang in de jeugdkampcommissie hebben gezeten en er erg veel werk aan hebben gehad om alles goed te regelen. Marco en Oliver erg bedankt voor jullie inzet!!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment