Verslag: Rekken DA2 – Ruurlo DA1

15 mei 2011 – Rekken DA2 – Ruurlo DA1

De vrijdag voor deze wedstrijd hebben we een teambbq bij Sylvia gehad, een goede voorbereiding op de wedstrijd van vandaag. Het was een zeer geslaagde avond, waarin bbq, zang, dans, samba en dj-talenten werden ontdekt.

Zondagochtend 10.35, de laatste dames komen op het Asterlo aan. Iedereen staat buiten even naar de vedetten van Rekken aan het kijken. Het 5e dus, Jan Barts heeft een mooie solo en scoort. Zo moet dat dus,……

Is iedereen er? De vlagger, Sven, en de scheidsrechter Joost zijn al aanwezig. Ook Sylvia is er en 12 dames. We missen een dame, Ilse. Na een poging tot bellen vanuit de bestuurskamer naar Ilse krijgt Tanja een terugbel sms wegens te weinig beltegoed. Na 3 pogingen krijgen we Ilse te pakken. Haar reactie ‘We moeten toch half 12 aanwezig zijn?’.

We hadden vandaag 13 dames op papier staan, waarvan 1 blessure. Wieke had na vorige week nog last van haar enkel. Na de speech van Sylvia in de bestuurskamer is Wieke bij topverzorger Rob langs geweest voor een tape-je. Ondertussen gingen we omkleden in kleedkamer 5 (de bestuurskamer). We moesten wel langzaam omkleden, want we moesten ons winnaarsliedje nog luisteren. Daarvoor moesten we wachten op de aanstichter van dit ritueel, Wieke. Nadat bijna iedereen aangekleed was, hebben we toch het liedje maar aangezet. Precies op dat moment kwam Wieke binnen. Goed voorteken nummero 1. Ook waren er geen haperingen in het liedje dit keer (door bv slechte internetverbinding, of door een ‘per ongelijke aanraking aan de mobiel). Dus goed voorteken nummero 2. Het kon niet meer mis gaan. Toen maar snel naar buiten, voetbalschoentjes aantrekken en richting het veld. Toen we naar het veld liepen kwam Ilse ook en kon ook zij zich aankleden.

We wisten dat het weer een moeilijke pot kon worden, maar als wij ons spel gingen spelen dat we zeker weer kansen hadden op punten. We begonnen goed aan de wedstrijd, en konden goed combineren. Vanaf de achterhoede werd het spel via de half spelers opgebouwd naar voren. Zowel Joyce als Iris stonden goed naar buiten zodat ze vaak een bal binnendoor kregen en richting het goal konden lopen. Door mooie driehoekjes te creëren kon Lobke ook een aantal keren goed mee naar voren schuiven. Dit goede voetbal resulteerde al snel in de 1-0. Door een goed opgebouwde aanval kon Chantal de bal naar Joyce geven en Joyce kon de bal goed afronden. Niet veel later kreeg Chantal een grote kans, de keeper was echter net te snel en kreeg de bal tegen haar lichaam aan. Joyce kon bij de afvallende bal komen en schoot de bal in. Helaas floot de scheids iets daarvoor af en ging het doelpunt niet door. Iets later kregen we weer een goede kans, na een voorzet van Joyce kon Chantal nog net bij de bal en scoorde de 2-0. We waren goed aan Ruurlo gewaagd en maar helaas scoorde Ruurlo nog voor rust de 2-1. Net voor de rust werd Iris op de rand van de 16 gelanceerd, na een goede actie van Iris kwam ze de laatste vrouw van Ruurlo tegen en die wist maar 1 manier om Iris te stoppen, de beuk erin. Ivonne mocht de vrije trap nemen. Maar daar mag ze nog wel op oefenen, met de binnenkant voet belandde de bal 15 meter naast het doel. Ruststand 2-1.

In de rust waren er geen kleedkamers beschikbaar voor ons, en zo gebeurde het dat we buiten onze rust moesten pakken. Met een bekertje thee erbij kon Sylvia ons toespreken. Het ging goed, maar we moesten niet verslappen, dat was duidelijk. Vaak hebben we de eerste 10-20 minuten na de rust moeite om in het spel te komen. Vandaag mocht dit niet gebeuren. Toch begon Ruurlo beter aan de wedstrijd dan ons. We waren voornamelijk op onze helft aan het voetballen en kregen de bal moeilijk bij de voorhoede. Toen Ruurlo een blessure kreeg (15 minuten voor de tijd) kwam Sylvia het veld op stormen. We mochten niet verslappen en er moest een tandje bij. Het bleef nog lang 2-1. Totdat een dame van Ruurlo de bal met een stuit over Nel kreeg. Een lullig doelpunt voor de goed keepende Nel, die al vele reddingen had verricht. Vanaf dat moment (nog 5 minuten te gaan) wilde we toch de 3 punten pakken. We konden iets meer druk zetten en in de blessuretijd kon Ivonne de 3-2 binnenschieten. Na een solo (goed gekeken naar Jan Barts die ochtend) stond ze oog-in-oog met de keeper en ronde ze af.

Volgende week, de laatste wedstrijd, SDOUC DA2 – Rekken DA2. De thuiswedstrijd tegen SDOUC hebben we met 1-5 verloren. Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen, nu 21 wedstrijden verder hopen we de score om te draaien. Hopenlijk gaat alles goed in de voorbereiding (spelers, vlagger, liedje,……).