Verslag: SP Rekken E2 – Reunie E4

Van onze Telesportredactie
Rekken – Waar door veel teams vandaag de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld, speelden wij ons een – na – laatste. Woensdagavond 18 – 05 spelen wij onze laatste wedstrijd, tegen Trias(18.30).

Geen idee wat we van Reunie konden verwachten. Op de ranglijst 9e maar met zeer onlogische uitslagen. Nouja, wat is logisch bij de pupillen hé… Des te meer reden om alleen maar bezig te zijn met ons eigen team en spel. Ook dat was lastig, aangezien de E3 zelf maar 3 spelers had en dus 4 spelers van ons erbij kreeg. Dit hield in dat Tygo, Mats, Bjorn en Ruben 2 wedstrijden direct achter elkaar speelden.

Bij ons hadden Ward en Melle een familie-uitje waardoor ook wij krap zaten in onze spelers. Gelukkig wilden Nina en Frank uit de E3 ons bijstaan en ook zij hebben dus 2 wedstrijden gespeeld.

Afijn, nu we alle mankementen besproken hebben over tot de wedstrijd want daar ging het tenslotte om.  De laatste weken draait het team goed. De jongens trainen 2x per week en werken erg hard. Ook zaterdags is de inzet duidelijk aanwezig en wordt er zelfs nog goed gevoetbald. We zijn verzekerd van de 2e plek op de ranglijst en kunnen met hierna nog 1 wedstrijd voor de boeg niet meer omhoog en niet meer omlaag. Stevig 2e dus.

Om stipt 10.30 floot Jari voor het eerst en kon de partij beginnen. Al snel werd het krachtsverschil duidelijk. We waren veel in balbezit en hierdoor ook veel in de aanval. De mooie technische acties die de laatste weken in de wedstrijden mooi te zien waren, bleven echter nog wel achterwegen. Lang bleef het 0 – 0. We kwamen steeds tot aan de goal van de tegenstander maar steeds niet tot een (goed) schot of een beslissende actie. Dit resulteerde ook nog eens in een enkele gevaarlijke tegenaanval van Reunie. Dit begon vaak bij ‘Elly’, het enige meisje bij Reunie dat veruit de snelste persoon van het veld was. Mede aangezien een aantal jongens van ons al een wedstrijd in de benen hadden zorgde zij toch voor het nodige zweet en gevaar.

En daar ging Elly weer, een erg mooie actie over de linkerkant. Met als gevolg dat alle leiders (ze waren wel met een stuk of 4) van Reunie begonnen te roepen: ‘spelen, afspelen, Elly spelen, kom op spelen’. Het arme meisje wist niet meer wat ze moest en zo kon onze verdediging de bal rustig afpakken.

We gingen rusten met een 3 – 0 voorsprong. Hier werd o.a. verteld dat we het onszelf onnodig moeilijk maakten. Acties worden gestimuleerd maar wanneer je na een mislukte actie zegt ‘ik ben kapot’, kon je je dat beter voor die actie bedenken en iemand anders de actie laten maken.

Na de rust ging het even hard, de kids van Reunie gingen zo ongeveer allemaal bij elkaar staan waardoor er gigantisch veel ruimte kwam en Rekken er makkelijk doorheen kwam. De verdedigers Ruben, Bjorn en Nina konden zo simpel de aanvallers aanspelen waarna de ene actie na de andere kon worden opgezet. Mede door goede acties van Mart, Mats, Noah, Tygo en Stijn liep de score uit naar 7 – 0.

Dit seizoen zijn er in onze competitie weinig teams die de nul hebben gehouden in een wedstrijd. Ons is het 1x gelukt tegen Grol, maar dit is alweer een tijdje geleden. Het zou wel weer eens mooi zijn als dit nu zou lukken en het leek ook te gebeuren.

Tygo wilde, wat een prima idee was, de bal van de linkerkant waar het heel druk was spelen naar Bjorn die rechts van hem stond. Dit gebeurde iets te zacht waardoor Reunie kon onderscheppen. Het liep af met een sisser maar we waren gewaarschuwd

Na afloop stond er 9 – 2 op het scorebord. Toch 2 tegengoals, maar dat is het risico dat je loopt wanneer je aanvallend wil voetballen is dan het antwoord.

Woensdag 18 – 05 dus onze laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Trias. De wedstrijd begint om 18.30 op ’t hoofdveld en als je de E2 dus nog graag een keer wil zien voetballen dit seizoen is dit je laatste kans.

Nina en Frank bedankt voor jullie inzet.

Sportieve groeten, Rekken E2.

Gerelateerde berichten

7 Thoughts to “Verslag: SP Rekken E2 – Reunie E4”

 1. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: sprekken.nl/2011/05/18/verslag-sp-rekken-e2-reunie-e4/ […]

Leave a Comment