Tiental Sportclub Rekken wint bij DEO

Sportclub Rekken heeft goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de 4e klasse. Op bezoek in Dijkhoek stond Rekken bijna de gehele tweede helft met tien man maar door doelpunten van Timo Buunk en Joey Vos werden de punten toch meegenomen naar Karpaten.

Trainer Arno Knapen moest de wedstrijd missen door een bezoekje aan Londen. Of dit te maken had met de tegenvallende resultaten van Chelsea wilde hij niet zeggen, en ook gasttrainer Jeffrey Barts deed hier geen uitspraken over. Wel werd hij netjes op de hoogte gehouden van alles dat er gebeurde op het veld. In de eerste helft was dit bar weinig; het was een matige wedstrijd en ondanks enkele mogelijkheden wist Rekken niet te scoren. Dit leidde tot enige frustratie in het veld en in de rust werd bepaald dat er echt wat moest veranderen.

Die verandering vond al snel plaats, hoewel het de vraag is of dit afgesproken was. Vlak na rust kon doelman Ramon Nijbroek met rood inrukken na een ouderwetse beenveeg op een doorgebroken speler. Hierdoor maakte Teun Bouwhuis zijn debuut in Rekken 1 en moesten de gasten met tien man op jacht naar de voorsprong. Dit ging verassend goed. Het belang van de wedstrijd leek nu echt door te dringen en de inzet, die al niet slecht was, ging verder omhoog. Na één van de vele goede acties van invaller Joey Vos kreeg Rekken halverwege de tweede helft een hoekschop. Deze werd door Stan Nijhuis genomen en na een slimme loopactie wist Timo Buunk de ban te breken. Hierna bleef het wedstrijdbeeld eenzijdig. DEO creëerde niets en uiteindelijk was het Joey die zijn sterke invalbeurt bekroonde met de 0-2 waardoor de wedstrijd definitief op slot zat. Zo stapte Teun met schone handschoenen van het veld en bleek de tactiek van Ramon ‘ze begonnen pas te scoren na mijn rode kaart’ Nijbroek de juiste.