Rekken zwoegt naar zege tegen Barchem

Na een relatief makkelijke uitzege had Rekken op eigen veld aanzienlijk meer moeite met SVBV. In een wedstrijd waar in de scheidsrechter de hoofdrol vertolkte wist Rekken uiteindelijk met 2-0 te winnen door doelpunten van Joey Vos en Stan Nijhuis.

Ondanks internationale ophef over het selectiebeleid begon trainer Arno Knapen voor zover mogelijk met dezelfde elf als enkele weken geleden tegen Erix. De openingsfase, en eigenlijk de gehele eerste helft, waren van beide kanten zeer slordig en allesbehalve oogstrelend voor het publiek. Toch had Rekken in het eerste kwartier meerdere grote kansen op de 1-0. Deze viel niet, waarna de gasten aan zet waren. Ook zij lieten enkele behoorlijke mogelijkheden liggen waardoor het een doelpuntloos eerste bedrijf leek te worden. Joey Vos bracht hier echter verandering in, hoewel de vaandelzwaaier van Barchem dit probeerde te voorkomen door hem af te vlaggen. Zijn poging was tevergeefs; de scheids liet hem staan en Joey’s schuiver werd toegekend.

Na rust gebeurde er haast teveel om op te noemen. Allereerst verdubbelde Rekken de marge door een goal van Stan Nijhuis. Na een diepe bal van Daan Papenborg speelde hij enkele verdedigers uit en schoot knap raak met links. SVBV deed wat terug, maar de scheids had blijkbaar meer vertrouwen in de Rekkense vlagger en keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Het restant van de wedstrijd stond bol van geschreeuw, penaltyclaims en amateurtoneel. In de slotfase debuteerde Dani Barts ook nog op verdienstelijke wijze voor Rekken 1. Als aanspeelpunt zorgde hij er mede voor dat er van een serieus slotoffensief van de bezoekers amper sprake was.