Rekken JO11

Op een droge zaterdagmorgen, terwijl de Rekken-helden zich klaarmaakten voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Longa, brak er geen paniek uit, maar wel een griepgolf. Geen zorgen, want daar verscheen Sven van de JO9, bekend als “Super Sven” – de jongen die de vorige keer goed was voor 2 doelpunten en 1 assist. Longa was gewaarschuwd.  Ties, de dribbelkoning, besloot dat het tijd was om vanaf eigen helft een solo te maken. Hij dribbelde als een kangoeroe op skippyballen en boem, het was meteen raak! 0-1 ! Dan hadden we Stan, normaal gesproken verdediger, die plotseling op doel moest staan. Hij stond daar als een ninja met handschoenen. Longa dacht dat ze scoorden, maar Stan zei: “Not today!” en sloeg de ballen weg alsof ze irritante muggen waren. Maar helaas scoorde Longa uiteindelijk wel de 1-1. Maar daar was Quin ineens en hij worstelde met de bal en tegenstanders, maar met een plotselinge knal belandde de bal in het doel 1-2 voor Rekken! Maar wacht, Quin biechtte op de terugweg op dat hij thuis een geheim snoepje had gesnoept. Een snoepje-boost, dat verklaarde zijn doelpunt! Aldus Quin.  De wedstrijd werd een soort mix tussen een voetbalwedstrijd en een worstelwedstrijd. Longa had reuzen die de Rekken-jongens als bowlingkegels omver probeerden te kegelen. Maar hé, Rekken was niet bang. Melle maakte bijna een goal met een sprint waar zelfs de wind moeite mee had. Ties schoot als een vuurpijl, maar helaas, de lat kreeg de bal op zijn hoofd in plaats van in het doel. Aan de andere kant scoorde Longa wel 2x en zo stond Rekken voor het eerst deze wedstrijd met 3-2 achter. Isa en Florian deden hun best om te scoren, maar helaas wilde de bal er niet meer in.  Uiteindelijk verloor Rekken met 3-2, maar de jongens hadden nog steeds een grijns op hun gezicht. De teleurstelling verdween toen een paar lachende meiden passeerden. En zo eindigde de dag met een knipoog en de wetenschap dat de geheime snoepjes van Quin voor de volgende keer misschien wel de doorslag zouden geven.

Gerelateerde berichten