GSV’63 3 – Sp Rekken 3

De selectie van Rekken 3 mocht aantreden voor een uitwedstrijd in Geesteren tegen GSV’63 3. GSV stond met 15 punten en 8 gespeelde wedstrijden op een 5de plaats in onze competitie tewijl Rekken het moest doen met een 6de plaats met 12 punten uit 7 gespeelde wedstrijden.
Volgens de papieren zou het dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Eenmaal in Geesteren bleken er voor de aftrap een aantal problemen te zijn voor de Rekkense manschappen. Ten eerste leken er maar 6 broekjes in de tas te zitten maar na een goede zoektocht kon iedereen toch aantreden in een korte sportbroek in plaats van de onderbroek. Ook stapte er 2 spelers in de hondenstront na het uitstappen van de auto dit werd echter alleen pas opgemerkt toen deze 2 personen al door de kleedkamer hadden gelopen…..Of dit een actie was van de tegenpartij weten we tot heden nog niet, maar we stonden psychologisch al 1-0 achter.

Aanvallende middenvelder: Lennard te Molder
Linksvoor: Rick Rexwinkel ( tevens aanvoerder )
Spits: Merijn Geverinck
Rechtsvoor: Tijn Scholte van Mast
Wissels: Robert Boevink (keeper) Roy te Velthuis (keeper) Paul te Brinke, Bart Geverink, Marc Maatman en Mart Loman (vlagger 1ste helft)

Mart en Bart kwamen terug van een blessure en begonnen op de bank.
Vooral voor Mart was dit een verassing omdat hij 2 seizoenen terug nog een ware hattrick had gemaakt tegen GSV voor het befaamde Rekken 4. Hij schoot ze er aan alle kanten in (weliswaar was hij toen nog dronken) Dat hij voor deze wedstrijd minder had gedronken was te zien, maar of dit positief was voor het Rekkense elftal was nog maar de vraag.

De wedstrijd kon beginnen na het fluitsignaal van de arbiter. De eerste paar minuten was Rekken de bovenliggende partij en dit resulteerde in een paar kansen via Rick Rexwinkel en Merijn Geverinck. De Rekkense defensie hield zich lang staande en tot een grote kans kwam het nog niet in de eerste 20 minuten voor GSV. Het was Rekken wie de score opende na een goede corner van Lennard was het Harm wie de bal via een halve kopbal en knie de bal binnen wist te frutselen. Even later was het weer Rekken wat gevaarlijk werd via een corner. Uit de scrimmage belande de bal voor de voeten van Merijn en schoot de bal via het hoofd van de keeper binnen. Echter werd dit doelpunt afgekeurd omdat de keeper dusdanig was geraakt door de bal dat het als overtreding werd gezien. Tot heden snappen wij bij Rekken 3 nog steeds niet waarom dit zuivere doelpunt niet werd goed gekeurd.

De 0-1 bleef op het score bord staan en GSV werd gevaarlijker Renso hield Rekken in de wedstrijd met een paar belangrijke reddingen. Het veld werd zwaarder er zwaarder en op sommige plekken zakte je toch echt aardig weg met de voetbalschoenen. Dit kwam ook niet ten goede van het Rekkense spel want ballen over 5 meter werden al moeilijk te spelen. Zo bracht Rekken zichzelf in moeilijkheden.
Desondanks zochten wij de kleedkamer op met een 0-1 voorsprong.

In de rustpauze onder het genot van een kopje thee werden de wissels besproken.  Renso gaf aan dat hij liever gewisseld werd omdat een bal ongelukkig op zijn vinger was beland en hierdoor zijn werkzaamheden als keeper niet kon voortzetten in de 2de helft. Robert mocht daarom het doel in de 2de helft verdedigen en proberen de Geesterense aanval van scoren af te houden. Bart kwam in de ploeg als rechtsbuiten voor Tijn en Mart mocht laten zien dat hij wederom kan scoren in Geesteren. Hij werd gewisseld voor Merijn en mocht de plek in de spits op zich nemen.  Paul kwam erin voor Harm en daardoor schoof Kasper door naar het middenveld. Marc hield de bank nog even warm en Roy mocht de vlag hanteren in de 2de helft.  Rekken kwam moeilijk uit de startblokken in de 2de helft maar begon desondanks toch fel. Vooral Lennard wie dit na een ruige overtreding moest bekopen met een gele kaart en hierdoor 10 minuten plaats moest nemen op de bank. Rekken moest door deze samenloop van omstandigheden de komende 10 minuten dus verder met 10 man en mochten blij zijn dat er geen VAR aanwezig was in Geesteren wat misschien had geresulteerd om de gehele wedstrijd met 10 man door te spelen.

Nu was het alle zeilen bij zetten voor de overige Rekkense spelers en werd de “parkeer de bus” tactiek gehanteerd. Alles tegen houden en vervolgens de lange bal te spelen om misschien via een counter zelf gevaarlijk voor het doel te kunnen worden. Het veld had ondertussen meer weg van een slachtveld dan een voetbalveld en had niet veel weg van een loopgraven oorlog.

Rekken wist de 10 minuten uit te zingen met 10 man en Lennard mocht het veld weer betreden. Ondertussen werd Marc nog ingebracht voor Milan. Er kwam een lange bal vanuit achterin over de defensie van GSV dit resulteerde om Rick Rexwinkel diep te kunnen sturen wie een geweldige voorzet in huis had. Bart wie zijn comeback na zijn blessure had kunnen bekronen met een doelpunt vergat echter te scoren en miste de bal. Hij zocht hierna al weer snel de dug-out op omdat zijn blessure hem toch weer parten speelde. Tijn was zijn vervanger.

Nu begon GSV meer druk te zetten en Kasper werd geraakt maar volgens de scheidsrechter zou dit de bal zijn geweest. In de counter wie hieruit volgde kwam een goede voorzet van GSV en Robert kon redding brengen op de kopbal en hield zijn doel schoon.  Rick Rexwinkel was het niet eens met de overtreding wie op Kasper werd gemaakt en begon dit te melden bij de scheidsrechter. Die was hier niet van gediend en gaf ook Rick de gele kaart voor commentaar op de leiding. Waardoor Rekken wederom door moest met 10 man.  Het was vooral tegenhouden voor de spelers van Rekken om de 0-1 wie nog steeds op het scorebord stond te behouden. Dit lukte wonderbaarlijk goed want GSV kwam niet tot grote kansen.
Het was zelfs Rekken die in de slotminuten de verlossende 0-2 konden maken maar Tijn verzuimde om voor open doel te scoren.

Het eindsignaal klonk en Rekken wint de wedstrijd met 0-1 en zet zich gelijk qua punten met GSV.
Zwaar bevochten maar toch naar onze mening terechte overwinning.

Wij willen graag alle meegereisde supporters bedanken (0)