Rekken op eigen veld afgetroefd door GSV

Sportclub Rekken gaat met een zuur gevoel de winterstop in. GSV won op het Asterloo met 0-2 en passeerde de gastheren daardoor op de ranglijst. Rekken besluit de eerste seizoenshelft op plek 6, hoewel er verschil zit in het aantal gespeelde wedstrijden.

Door blessures en ziekte bij onder anderen Waldo Rhebergen en Timo Buunk moest trainer Arno Knapen wat puzzelen met de opstelling. Dit was in de openingsfase niet terug te zien. Rekken begon sterk en creëerde gelijk twee goede kansen via Koen Konniger en Merijn Roos. Daarna kwam GSV echter wat beter in de wedstrijd en na slordig balverlies in de Rekkense achterhoede kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Daarna wist Rekken zich niet te herpakken en bleef de stand onveranderd tot de rust.

Ook in de tweede helft wist Rekken niet echt een vuist te maken. GSV kwam enkele keren alleen voor doelman Ramon Nijbroek die in de één tegen één de hele wedstrijd de baas was. Toch wist GSV hun voorsprong te verdubbelen. Een uitbraak aan de linkerkant werd door Rekken niet fel genoeg verdedigd waardoor ze de tegenstander alle gelegenheid gaven om uit te halen. Het geplaatste schot in de korte hoek bleek dit de genadeklap want Rekken kwam hierna niet meer tot een slotoffensief.