Sp Rekken JO13-1 kampioen Fase 1

Afgelopen zaterdag is de JO13-1 van Sp Rekken kampioen geworden op de velden van Erix tegen Erix/KSV JO13-1 door met 4-6 te winnen. De wedstrijd was erg spannend en voor het team uit Rekken een echte uitdaging op voetbalgebied, maar ook zeker mentaal. Het scoreverloop was er dan ook één om van te smullen als toeschouwer. Na 10 min stond het al 2-0 voor Erix/KSV. Het team liet de kop niet hangen en door 2x Boaz van der Luyt waarvan 1x een individuele actie en 1 x op aangeven van Jasper Leusink werd het 2-2. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg de 3-2 en daar gingen we mee rusten.  In de bespreking in de rust werd er vooral gehamerd op het spel dat steeds beter werd maar ook dat we als team nooit opgeven en dat dat ook een belangrijk element is in de 2e helft.  De 2e helft begon en hierin starte Sp Rekken voortvarend. Het duurde 10 min alvorens Boaz van der Luyt de 3-3 maakte na opnieuw een knappe individuele actie. De aftrap werd genomen en 10 tellen later lag hij er bij Sp Rekken in het netje. 4-3. Hard gestreden voor de 3-3 konden de mannen weer opnieuw beginnen. Na een mooie aanval zet Boaz van der Luyt, Jans Klein Gebbink voor de goal die beheerst de 4-4 binnen schiet. Hierna ontstaat er een wedstrijd die beide kanten op kan. De ouders van beide teams zagen een erg spannende pot voetbal. Na een diepte pass op Boaz ontstond er wat onduidelijkheid bij de keeper van Erix/Ksv die daardoor de bal buiten de 16 in zijn handen pakte. De scheidsrechter gaf op randje 16 meter een vrijetrap aan Sp Rekken. Boaz van der Luyt ging achter de bal staan en schoot hard over de muur in de kruising van de korte hoek de bal binnen. Zijn 4e van de wedstrijd en dit was wel echt een beauty. Sp Rekken stond voor het eerst op voorsprong met nog enkele minuten te gaan gaf Lucas Gijgink een diepte pass op Boaz die na een goede actie opnieuw Jans Klein Gebbink voor de goal aanspeelt en die scoort opnieuw beheerst de 4-6. De wedstrijd was gespeeld en de jongens waren er zelf een beetje beduusd van dat het toch was gelukt. In de kantine nog een lekker patatje gegeten op de overwinning en op naar de 3e klasse en het beker avontuur aangezien we door zijn in de beker.

 

 

 

Gerelateerde berichten