Rekken JO9 kampioen na zeer spannende wedstrijd tegen Bon Boys!

Zaterdag 14 oktober beloofde een zeer spannende en leuke dag te worden voor Rekken JO9. Dit was de dag dat de jongens hun eerste kampioenschap ooit konden behalen. Dit moest gebeuren tegen Bon Boys, een tegenstander die ook veel wedstrijden met ruime cijfers wist te winnen. Dat kon niet anders dan een spannend potje worden en dat werd het ook. Met 8 jongens en 3 trainers reisden wij af naar Haaksbergen. Om 10.15 uur was het tijd voor de aftrap. De eerste paar minuten regende het kansen aan beide kanten, maar werd er niet gescoord. Onze topkeeper Sven moet hiervoor bedankt worden. Na ongeveer 8 minuten spelen kwam Bon Boys toch op voorsprong. De jongens lieten hun koppies niet hangen en vlak na de korte pauze werd de stand gelijk getrokken door onze spits Dex. Rekken bleef de betere ploeg en creëerde veel kansen. Gelukkig was Dex heel scherp en prikte hij er kort na elkaar nog 2 in: de stand was 1-3 in het voordeel van Rekken. Verdedigers Ramon, Roan en Bas zorgden ervoor dat de aanvallers van Bon Boys er niet meer doorkwamen.
Toch viel er vlak voor de rust nog wel een doelpunt. Een aanvaller van Bon Boys schoot de bal strak in de kruising. De ruststand was dus 2-3.
Trainers Ramon, Jesse en Teun gaven in de rust aan dat het goed ging, maar dat de jongens wel moesten blijven voetballen met meer dan 100% inzet.
De eerste minuten na rust waren erg spannend. Er waren wederom kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. Keeper Sven hield ons in deze fase op de been. Aan de andere kant zat het telkens net niet mee voor aanvallers Huub en Leon. Met nog minder dan 10 minuten op de klok viel helaas toch de 3-3.
Dit leek de jongens extra energie te geven en met nog 5 minuten op de klok was het goudhaantje Raf die de 3-4 in ons voordeel binnenschoot. Hierna bleven de jongens gefocust en ze deden er alles aan om de voorsprong te behouden. En dat lukte, want toen was daar het eindsignaal. Na maandenlang hard trainen was het dan zover: Rekken JO9 is kampioen! Dit werd gevierd met luid gejuich en echte kampioensmuziek. Ook kregen alle jongens een echte medaille en patat op de club.
De jongens hebben dit stuk voor stuk verdiend. Iedereen heeft zich enorm goed ontwikkeld en er staat een (h)echt team op het veld. Nu gaan we het laten zien in de 3e klasse!
Alle kampioenen op een rijtje:
Sven Hoenink
Bas Tjoonk
Leon Klein Gebbink
Roan Winkelhorst
Ramon Wisselink
Huub Nieuwenhuis
Raf Voortman
Dex Voortman
En de trainers:
Ramon Nijbroek
Jesse Holkenborg

Teun Bouwhuis

 

 

 

 

Gerelateerde berichten