Sportclub Rekken weet muur van Bredevoort te slechten

Na het dure puntverlies van vorige week heeft Rekken zich herpakt op bezoek bij SV Bredevoort. Merijn Roos opende de score voor rust en Jurre Nijenhuis maakte als invaller zijn eerste doelpunt voor Rekken waardoor de eindstand op 0-2 werd bepaald.

Het was een klein wonder dat de wedstrijd doorging gezien de hoeveelheid regen die er was gevallen. Het veld was zacht en nat; iets wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam. Wat ook niet meewerkte was het strijdplan van de thuisploeg. Ze zakten ver terug op eigen helft en iedere bal die voor hun voeten viel werd zonder nadenken naar voren gejoekeld. Deze tactiek leverde ze in de eerste vier wedstrijden van het seizoen overigens nog geen doelpunt op. Het dichte blok zorgde er wel voor dat Rekken moeilijk tot kansen kwam. Uiteindelijk was het Merijn Roos die na ongeveer 35 minuten de ban brak en de 0-1 op het scorebord zette.

Na rust veranderde er niet veel. Rekken kreeg al snel wat meer mogelijkheden, bijvoorbeeld via Timo Buunk. Op aangeven van Merijn zag hij zijn inzet van dichtbij knap gered worden door de keeper. Na een uur spelen viel de verlossende 0-2. Invaller Jurre Nijenhuis schoot van een meter of 18 laag in de lange hoek en maakte daarmee zijn eerste competitiedoelpunt voor Rekken 1. Hierna kwam Timo nog dicht bij de 0-3 maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Gerelateerde berichten