Rekken-JO7 = plezier en vreugde

Nu het eerste deel van de competitie erop zit en de herfstvakantie er aan komt is het goed om kort terug te blikken op het wel en wee van ons jongste team. Direct na het volksfeest zijn we gestart met de training, het trainen gebeurt samen met JO9 en staat onder leiding van Ramon , Jesse en Teun. Het was voor mij als leider JO7 leuk om via het voorstellingsrondje kennis te maken met de spelers. Het is alweer 15 jaar geleden dat ik een KNVB-cursus gevolgd heb, over trainen en coachen van pupillen teams. De kern van de leerstof was om voor de jonge- beginnende spelers de voorwaarden te scheppen om enorm veel plezier en spel vreugde te beleven aan het voetballen. Wel nu, dat lukt de trainers doen het perfect het enthousiasme spat eraf. Onze wedstrijden spelen we in toernooi verband, elke zaterdag 3 wedstijden van 15 minuten.
Op een veld van 30x 20 meter en doeltjes van3m breed en 1m hoog, met 4 tegen 4 spelers zonder keeper. Er zijn maar een paar spelregels, zodat de regels op een speelse manier opgepakt worden. Dit laatste is best belangrijk omdat we graag sportieve spelers zien die zich aan de regels houden.
Mag best robuust maar wel fair. Het eerste toernooi was thuis en we hadden precies genoeg spelers, Kevin,  Gijs,  Xavi  en Berend.  Gelukkig komen er nog 2 jongens bij Bram en Wes, eerst moet de zwemles nog afgerond worden. Wes heeft al een paar maal meegedaan, omdat we wel 4 spelers moeten hebben. Na de herfstvakantie zien we hoe het dan gaat worden.
Het team speelt best goed en met twee linksbenige spelers verras je vaak. Het dribbelen gaat erg goed en doordat er ook goed verdedigd wordt hebben we vaak gewonnen Het trainen wordt trouw bezocht en zowel spel oefeningen als de technische worden snel opgepakt.
De kers op de taart is iedere week weer het onderlinge partijtje, er is dan 150% inzet.
Het gevolg is dat we laatste wedstrijden, beter over spelen en vrijlopen, het risico van te zacht inspelen of de bal weg laten springen heeft nogal eens tot tegen doelpunten geleid. Maar dit hoort bij de ontwikkeling. Aan dacht punt is dat we bij uit wedstrijden gewoon ons zelf blijven en ons niet laten imponeren door de vreemde omgeving, dat zal zeker beter worden bij het ouder worden. Al met al, best een mooie en succes vol begin en zeker is dat het plezier en de vreugde ervan afspat.  Leuk om dat te zien als leider,
Sportieve groet Foppe

Gerelateerde berichten