Rekken buigt achterstand om en passeert Hoeve op ranglijst

Na twee vrije zondagen heeft Rekken de zege op Rood Zwart een geweldig vervolg gegeven. Op het eigen Asterloo werd nummer twee UDI met 4-2 verslagen. Rekken stond al vroeg met 0-2 achter maar gaf zich niet gewonnen en vocht zich via vier doelpunten van Merijn Roos naar plek 10 op de ranglijst.

Een veel slechtere start was niet denkbaar voor de thuisploeg. Na één minuut spelen zette UDI een vrije trap vanaf de zijkant hoog voor en deze werd van dichtbij afgerond: 0-1. Nog binnen het kwartier verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Rekken leed slordig balverlies op eigen helft, UDI zette een snelle combinatie op en was opnieuw ijskoud in de afronding. Hierna ging de Enschedese storm enigszins liggen en kwam Rekken wat beter in het spel. Dit resulteerde rond minuut veertig voor de aansluitingstreffer. Merijn Roos kopte een hoekschop van Waldo Rhebergen overtuigend binnen. Dit bleek precies wat Rekken nodig had, want enkele minuten later scoorde Merijn opnieuw waardoor er met gelijke stand gerust werd.

De gastheren hadden duidelijk de smaak te pakken want ook na rust hadden ze het betere van het spel. Na 55 minuten werd Waldo vastgehouden in het doelgebied en de scheidsrechter wees direct naar de stip. Waldo nam zelf plaats achter de bal maar wist de doelman van UDI, die in de rust was ingevallen, niet te passeren. Kort hierna raakte Merijn van dichtbij ook nog de paal maar de stand bleef onveranderd. Met nog een minuut of twintig te spelen viel de verlossende treffer, en voor de derde keer deze middag was het Merijn die scoorde. In de absolute slotminuten nam hij zelfs nummer vier voor zijn rekening door een diepe bal van Mike Kerkemeijer binnen te schieten. Doordat Hoeve op eigen veld verloor van Delden neemt Rekken plek 10 over waardoor ze het halen van nacompetitie in eigen hand hebben.

Gerelateerde berichten