Rekken voltooit wederopstanding en plaatst zich voor nacompetitie

Na spectaculaire zeges op UDI en Rood Zwart heeft Rekken ook Victoria verslagen. In Enschede werd het 0-2 door goals van Daan Papenborg en Merijn Roos. Met deze overwinning komt Rekken op 13 punten in de laatste zes wedstrijden, ruim voldoende om Hoeve achter zich te laten en nacompetitie veilig te stellen.

Van tevoren was bekend dat Rekken nacompetitie in eigen hand had. Als er gewonnen werd maakte het resultaat van Hoeve niet meer uit en zo besloten de gasten direct op zoek te gaan naar de openingstreffer. Deze viel extreem vroeg toen Daan Papenborg in minuut twee een corner van Waldo Rhebergen binnenkopte. De thuisploeg was enigszins van slag maar bleef aardig meevoetballen. Rekken werd vooral gevaarlijk via voorzetten van Stan Nijhuis en Timo Buunk terwijl Victoria loerde op snelle uitbraken. Naar mate de eerste helft vorderde leken de gastheren het spel wat naar zich toe te trekken, wat leidde tot meerdere hachelijke momenten voor het doel van Rekken. Zo werd een vermeende handsbal weggewuifd door de scheids en redde Ramon Nijbroek knap in een 1 op 1 situatie. In de laatste fase voor rust nam Rekken de touwtjes weer in handen en direct leverde dit iets op. Rond minuut 40 werd Timo de hoek in gestuurd door Tom Tankink, Timo sneed scherp aan en vond het hoofd van Merijn Roos: 0-2. Hierna kreeg Kevin Stokkers nog een levensgrote kans om de wedstrijd al voor rust te beslissen maar zijn poging vond slechts het zijnet.

Na rust leek Victoria het allemaal wel best te vinden. Zij speelden tenslotte nergens meer voor en Rekken leek niet van plan om iets weg te geven. Kansen kwamen nog voldoende. Zo was Daan dicht bij zijn tweede treffer en zag Wouter Rexwinkel een harde inzet van dichtbij gekeerd worden door de doelman, maar gescoord werd er niet meer. Op 4 juni start Rekken de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen SV Almelo.

Gerelateerde berichten