Zondag 7-5-2023, Rekken3

Het 3de elftal van SP Rekken mocht op zondag 7 mei weer de wei in tegen de talenten van S.V. Bredevoort. De thuiswedstrijd werd met 0-6 verloren maar dit was geen reden om zonder goede moed richting Bredevoort te rijden. Half 10 aanwezig bij sportpark het Asterloo was de bedoeling.
Maar dit bleek te moeilijk voor Rens ten Have wie 5 minuten te laat kwam. Rekken staat eenzaam onderaan in de competitie( 11 punten) en Bredevoort staat in de middenmoot (24 punten). Eenmaal in Bredevoort aangekomen konden de spelers van Rekken 3 zien dat ze erg laat waren of de
spelers van S.V. Bredevoort wel erg fanatiek waren omdat ze al met de warming up bezig zijn. Met nog 15 minuten tot het eerste fluitsignaal werd er op het dooie gemak omgekleed en aan de “warming up” begonnen. Na 3 keer heen en weer te zijn gelopen is iedereen uit de selectie van Rekken 3 warm genoeg om de wedstrijd te beginnen. Het strijdplan was duidelijk, Geen standaard situaties weggeven aangezien dit seizoen 50 procent van
de tegendoelpunt hier uit voortgekomen was. En proberen op de counter te scoren. De elf spelers wie het de eerste helft moesten gaan doen waren:
Links buiten: Rick Rexwinkel
Wissels: Paul te Brinke, Bart Geverinck, Marc Maatman (tevens vlagger 1ste helft)
Technische staf bestond uit: Ruud Brinkers, Tijn Scholte van Mast (geblesseerd) en Daan Scholte van
Mast (geblesseerd)  Er werd gespeeld op het Hoofdveld van S.V. Bredevoort en bleek een tactische zet van de tegenpartij omdat dit veld veel breder was dan de andere velden. Maar Rekken liet zich hierdoor niet gek maken. Tot verbazing werden de technische staf en wissels verzocht om de dug-out te verlaten en plaats te nemen in de andere dug-out 10 meter verder op. Toen we hier tegen wilden protesteren en het bordje Gasten op de andere dug-out zagen staan waren wij toch genoodzaakt te vertrekken. We stonden hierdoor spreekwoordelijk al met 1-0 achter. Tenminste dat leek zo want iemand uit het Rekkense kamp had nog even snel de wind laten vliegen waardoor de wissels van de tegenpartij in een stank moesten zitten. Oftewel stank voor dank. Hierdoor stond het spreekwoordelijk weer 1-1. De scheidsrechter blaast op zijn fluit en de wedstrijd kan dan toch eindelijk gaan beginnen. Rekken begint sterk aan de wedstrijd en is de betere partij. De eerste kansen zijn dan ook voor Rekken met schoten van Rick (schot voorlangs) Pieter (schot geblokt) en Merijn (Schot geblokt). Toch is het Bredevoort wie na 20 minuten spelen de grootste kans krijgt. Een bal word voor gezet en kan zo worden binnengelopen door een speler van Bredevoort, Alleen die verzuimt om de bal te raken. Uit de counter wie er op volgt krijgt Rekken een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel van Bredevoort. Terwijl iedereen zich opmaakt voor een voorzet bedenkt Merijn zich geen moment en schiet de bal onverwacht op doel. De keeper van Bredevoort dacht de bal makkelijk weg te kunnen schieten, hij raakt de bal half en beland net naast het doel. Rekken is het na dit moment even kwijt en na 27 minuten spelen scoort Bredevoort. De Rekkense verdedigingslinie stond even niet goed en de rechtsbuiten wist hier gebruik van te maken door de bal langs Robert in de verre hoek te schuiven. Rekken probeerde dit tegendoelpunt te verwerken en de sfeer positief te houden met uitspraken als: “ Nu wij weer” en “ Het kan nog “. Direct na het tegendoelpunt werd er besloten om meer druk te gaan zetten op de verdediging van Bredevoort en dit resulteerde in een paar goede kansen maar een doelpunt aan Rekkense kant bleef uit. De Scheidsrechter fluit voor de rust en de spelers zoeken de kleedkamer op voor een kop thee, Dat werd immers gedacht maar bij aankomst in de kleedkamer bleek dat er ranja werd geschonken. Of dit nou met het warme weer van die dag te maken had of met een psychologische oorlogsvoering van Bredevoort is tot heden nog niet bekend. Het warme weer had ook voor een record aantal aan supporters opgeleverd maar liefst 11 personen en een hond stonden langs de lijn. Iets wat de spelers van Rekken 3 zeker niet gewend zijn en leek de 2de helft ook invloed te hebben op de wedstrijd. Na tactische wissels van Rekken kon de 2de helft dan beginnen, In de tegenstelling tot de 1ste helft was nu het initiatief van Bredevoort. En Rekken liep vooral achteruit in plaats van vooruit. Toch waren er af en toe kansen voor de Rekkense talenten. Harm poort een tegenstander en geeft
een goede voorzet Lennard kopt maar net over het doel heen. Ondertussen bleek er ook waarom Bredevoort graag van dug-out wilde wisselen, er werd zowaar een aanslag gepleegd door de bal zo hard “uit te verdedigen” en de bal in de dug-out van rekken te schieten. Ruud Brinkers mocht na die tijd van geluk spreken dat hij niet gewond was geraakt door dit schot. De keeper van Bredevoort probeerde iets meer spanning in de wedstrijd te creëren door een terugspeelbal met een soort karate trap binnen te houden. Hij viel en de bal ging naast het doel maar gaf Rekken wel een corner. Uit deze corner kwam een counter van Bredevoort waar ze de 2-0 op het score bord wisten te zetten. Vlak na de 2-0 kreeg Rekken een grote kans om zich terug in de wedstrijd te spelen, maar helaas schoot Rick voorlangs. Met nog 5 minuten te spelen gooit Bredevoort de wedstrijd in het slot door een bal in de korte hoek te schuiven. Tot overmaat van ramp krijgt een speler van Rekken nog een gele kaart en moet het veld dus verlaten voor gevloek op een eigen mede speler. Niemand zag dit aankomen, ook Bart niet want die reageerde met de legendarische woorden: Hallelujah! Volgende week is deze speler ook afwezig bij de wedstrijd omdat hij moet biechten in de kerk. Niet veel later blaast de scheidsrechter voor de
laatste keer op zijn fluit voor het eindsignaal. Rekken verliest met 3-0 omdat het zelf de kansen niet afmaakte, het positieve aan deze wedstrijd is
dat er niet werd gescoord uit een standaard situatie door de tegen partij dus die kunnen ze zeker in hun zak steken!  Na de wedstrijd was het nog lang gezellig op het Asterloo!