Rekken faalt in afronding en verliest opnieuw

Ondanks een gelijk opgaande wedstrijd heeft Sportclub Rekken het hoofd moeten buigen voor Twenthe Goor. Qua kansen waren de Rekkenaren misschien zelfs wel de bovenliggende partij maar na bijna 100 minuten voetbal stond er toch 2-1 op het scorebord. Waldo Rhebergen scoorde voor de tweede keer dit seizoen direct uit een hoekschop.

Rekken begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na enkele minuten kreeg de jarige Stan Nijhuis een levensgrote kans vanaf een meter of elf. Zijn inzet met links ging echter teveel door het midden waardoor de doelman redding kon brengen. Hierna bleef Rekken op zoek naar de openingstreffer, voornamelijk met voorzetten vanaf de zijkant. Tot treffers leidde dit niet. De eerste echte kans voor de thuisploeg was wel direct raak. Twenthe onderschepte een diepe bal op eigen zestien, counterde razendsnel en binnen enkele seconden lag de bal er aan de andere kant in: 1-0.

Hierna raakte Rekken de lat en dwong het de keeper tot een knappe redding op een kopbal van Merijn Roos. Opnieuw wisten de gasten een serie kansen niet om te zetten in een doelpunt. Goor bleek daarentegen een stuk effectiever. Opnieuw veroverden zij een bal vlak buiten het eigen doelgebied, zochten de tegenaanval en via een klutssituatie belandde de bal panklaar voor een aanvaller op een meter of tien van het Rekkense doel. Afronden bleek een koud kunstje waardoor de voorsprong werd verdubbeld. Vlak voor rust deed Rekken wat terug. Waldo Rhebergen maakte dankbaar gebruik van de wind en draaide net als in en tegen Eibergen een hoekschop in één keer binnen. Na rust hield doelman Ramon Nijbroek Rekken een aantal keren knap op de been, maar doordat Rekken zijn eigen kansen ook niet afmaakte leverde dit geen punten op.

 

Gerelateerde berichten