Rekken weet niet te stunten tegen Delden

In het treffen met koploper SV Delden heeft Sportclub Rekken niet voor een verrassing kunnen zorgen. Ondanks een degelijke wedstrijd wist Rekken niet genoeg te creëren om het de bezoekers écht lastig te maken. Bram Helmers maakte het doelpunt aan Rekkense zijde.

De meeste wintersporters zijn weer terug in Nederland en daarom was de basisopstelling aanzienlijk anders dan vorige week. In eerste instantie vonden er negen wijzigingen plaats, maar doordat één basisspeler de strijd met de klok verloor mocht Bram Helmers alsnog starten. Vanaf de kant vreesde men eerst voor een forse nederlaag, maar al vrij snel werd duidelijk dat deze angst ongegrond was. Delden liet niet heel veel zien en met vlagen voetbalde Rekken best aardig mee. Kleine mogelijkheden voor Rekken kwamen vooral via snelle uitbraken terwijl Delden al combinerend op zoek ging naar de openingstreffer. Deze vonden ze na ruim 20 minuten. Een soloactie gecombineerd met een snel één-tweetje zette de Deldense rechtsbuiten alleen voor het Rekkense doel, en een fraaie afronding met buitenkantvoet was Ramon Nijbroek te machtig.

Het wedstrijdbeeld bleef in de tweede helft onveranderd. De toeschouwers, waarvan een enkeling vanochtend waarschijnlijk geen stem meer over had, werden niet echt verwend. Toch bleef de hoop op een punt tegen de koploper een tijdje in leven. Rick Nijland kreeg zelfs nog een aardige mogelijkheid maar zijn inzet met rechts ging net over. Ook Kevin Stokkers maakte bijna een YouTubewaardige treffer met een mooie imitatie van Manchester United-aanvaller Antony. Zijn sleep achter het standbeen ging helaas voorlangs. Na ruim een uur kwam Delden toch weer op voorsprong. Een klutsbal die tot tweemaal toe werd aangeraakt door een Rekkenaar viel binnen tot grote opluchting van de gasten. Uiteindelijk beslisten ze de wedstrijd door ook nog een derde treffer te maken.

 

Gerelateerde berichten