Vijf stormachtige minuten kosten Rekken de kop in Boekelo

Na een pauze van twee weken heeft Rekken de competitie hervat met een 5-2 nederlaag bij BSC Unisson. Een verder relatief vlakke wedstrijd werd in de eerste 5 minuten na rust volledig op zijn kop gezet. De doelpunten van Rekken kwamen van Marc Blaauboer en Waldo Rhebergen.

Begin maart is sinds enkele jaren een lastige periode voor Rekken. Het halve dorp gaat dan op skivakantie en ook nu is een handvol selectiespelers aan het skiën tussen het bier drinken door. Dit resulteerde in een sterk gewijzigde opstelling voor de bezoekers. Unisson was vanaf het begin de dominantere ploeg, maar dit bleek alleen uit het balbezit. Rekken kwam er enkele keren gevaarlijk uit met een tegenaanval en de eerste grote kans van de wedstrijd was zelfs voor Marc Blaauboer. Aan de andere zijde werd Unisson na een minuut of twintig voor het eerst echt gevaarlijk, en niet zonder resultaat. Ze legden de bal terug op een meter of achttien en openden de score met een schot stijf in de winkelhaak. Een kwartier later schoten ze een bal diep over de Rekkense defensie en na een weifelend optreden van de achterhoede maakten ze uit hun tweede mogelijkheid hun tweede goal.

In de rust voerde trainer Tjerja Knaken twee wissels door. Kevin Stokkers en Dennis Schepers werden vervangen door Jesse Holkenborg en Rick Nijland. Toen Kevin en Dennis in minuut 52 gedoucht en wel uit de kleedkamer kwamen stond het tot hun grote verbazing 5-1. Nou wil het toeval dat één van die twee de schrijver van dit verslag is, en dus vier goals heeft gemist. Daarom blijven verdere details over de doelpunten achterwege. Wel weet ik dat Marc Blaauboer scoorde en daarmee zijn 25e competitiegoal voor Rekken maakte. Unisson leek hierna de wedstrijd rustig uit te voetballen, raakte de lat nog een keer en maakte hands in eigen doelgebied. Waldo Rhebergen nam plaats achter de bal en bepaalde de eindstand vanaf elf meter op 5-2.