“Croky” redt Sportclub Rekken in zinderende derby

Na een keiharde nederlaag afgelopen donderdag heeft Rekken zich aardig hersteld. Op een zonovergoten super sunday werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen concurrent FC Eibergen. Thijs Tankink maakte de openingstreffer en Merijn Roos benutte een strafschop voor de Rekkenaren. Doelman Bjorn ‘Croky’ ten Haken groeide in de slotfase uit tot de held van de middag door bij gelijke stand een strafschop te pakken.

Aan de omstandigheden op ’t Asterloo kon het niet liggen. De super sunday was fantastisch geregeld door alle vrijwilligers, het hoofdveld was uitgebreid gesproeid en de weersomstandigheden waren voor het eerst dit jaar zomers. De wedstrijd begon zoals vaker met de derby zenuwachtig. Het tempo lag hoog, maar beide ploegen kwamen niet echt lekker aan voetballen toe. Eibergen kreeg in het eerste halfuur wel wat kansen maar Bjorn ten Haken werd niet gepasseerd. Aan de andere kant kreeg Thijs Tankink een enorme kans maar zijn bal werd op het allerlaatste moment van de lijn gehaald, en ook de twee rebounds waren niet succesvol. In minuut 35 maakte diezelfde Thijs dan toch de openingstreffer op aangeven van Merijn Roos. Erg lang bleef de voorsprong niet staan want binnen 5 minuten besloot de aanvoerder van Eibergen een bal van zo’n 20 meter schitterend op de slof te nemen, en zo stond het bij rust 1-1.

Bijna direct na rust kwam Eibergen voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. De organisatie achterin bij Rekken was compleet weg waarmee Eibergen vrije doortocht kreeg richting het doel: 1-2. Hierna kreeg Rekken mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Eibergen had in deze fase ook kansen om de wedstrijd te beslissen. Beide ploegen scoorden echter niet tot aan minuut 83 toen Thies Diepenmaat de bal op de hand van een verdediger van Eibergen kopte. De scheids wachtte de situatie nog even af, maar toen de bal er niet in bleek te gaan wees hij alsnog naar de stip. Merijn Roos nam plaats achter de bal, liet zien dat hij eerder deze dag goed had opgelet bij de penaltybokaal, en trok de stand weer gelijk: 2-2. Daarna kreeg Eibergen nog een gigantische kans, maar deze werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald door Kevin Stokkers.

In de absolute slotfase kreeg FC Eibergen ook een stafschop. De scheids dacht te zien dat Tom Tankink ook hands maakte, en zo zagen de spelers van Rekken verbouwereerd toe hoe Eibergen ook aan mocht leggen vanaf 11 meter. Doelman Bjorn had zaterdagavond al aangekondigd dat hij een eventuele strafschop aan zijn linkerzijde zou pakken, en zo geschiedde: hij verwerkte de harde penalty overtuigend en hield Eibergen zo van de overwinning af. “Croky! Croky! Croky!” galmde over het Asterloo, en gescoord werd er niet meer.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.