Rekken uiterst moeizaam langs Hoeve Vooruit

Na de ruime zege van vorige week heeft Rekken opnieuw drie punten gepakt. Hoeve Vooruit werd op het eigen Asterloo met 1-0 verslagen. Net als de heenwedstrijd in de Hoeve was het een matige wedstrijd met weinig kansen, maar een rake kopbal van Thies Diepenmaat bleek genoeg voor de overwinning.

Rekken doet nog steeds mee om de periodetitel, al is het daarvoor wel afhankelijk van het resultaat van anderen. Doelsaldo speelt daarnaast ook nog een belangrijke rol, en daarom hoopte Rekken tegen Hoeve op een ruime overwinning. Dat leek echter al vanaf minuut 1 ver weg. Van beide kanten was het voetballend behoorlijk matig, en van uitgespeelde kansen was amper sprake. Voor rust kwam Hoeve nog het dichtst bij een goal. Na een snelle counter kwamen zij oog in oog met Dylan Bijlsma, maar hij redde knap met zijn voet.

Ook na rust bleken beide ploegen niet in staat de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er gebeurde wel iets meer dan in de eerste helft. Zo raakte Thies Diepenmaat de onderkant van de lat met een prachtig afstandsschot, maar na enige onduidelijkheid oordeelde de scheidsrechter dat de bal de lijn niet had gepasseerd. Na iets meer dan een uur spelen was het diezelfde Thies die dan toch de ban brak voor Rekken door een voorzet van Merijn Roos binnen te koppen. Van doordrukken was na de openingstreffer geen sprake. Sterker nog, de grootste kans was voor Hoeve, maar zij kregen de bal er niet in van heel dichtbij waardoor de score bleef staan op 1-0.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.