Pupil van de week: Stijn Roossink

Zondag 3 april: Rekken 1 – Hoeve Vooruit 1  >> Aanvang 14:00 uur   Balsponsor: Edwin Geessinck  >>  Zondag staat er in Rekken weer een thuis-wedstrijd op het programma! Die dag speelt om 14:00 uur uur op het Asterloo Sportclub Rekken tegen Hoeve Vooruit. Stijn Roossink mag bij deze pot pupil van de week zijn!Stijn is een spontane, sympathieke, vriendelijke en zelfverzekerde  jongen die heel veel van voetballen weet. Hij is bijna 11 jaar en overtuigd supporter van Ajax. Hij is 11 jaar en overtuigd supporter van Ajax. Toen hij jarig was is zijn grote wens in vervulling gegaan. Hij heeft een echt Ajax wedstrijdshirt gekregen. Op de gym en soms tijdens de training draagt hij hen voltrots. Stijn bezoekt vaak samen met zijn vader de thuiswedstrijden van Rekken en soms ook uitwedstrijden. Hij vindt dat Rekken veel goede spelers heeft maar Timo Buunk vindt hij de beste. Timo is een vaak goed lopende en passende middenvelder. Waldo Rhebergen vindt hij ook prima. Waldo geeft vaak goede lange zuivere ballen, vaak op de buitenspelers. Ook Thies hoort thuis in de top 3. Hij kan goed dribbelen en is een heel complete voetballer.

Stijn woont aan de Lindevoort en werd toen hij 5 jaar was al lid van Sportclub Rekken. Mark en Marloes heten zijn ouders en Bart is zijn broertje. Mark is eigenaar van Roossink Administraties en heeft vorig jaar Bouwbedrijf Roossink overgenomen, van de opa van Stijn. Beide bedrijven zijn gewaardeerde sponsors van Sportclub Rekken. Marloes werkt in Winterswijk bij de sociale dienst. Ze werkt vaak vanuit huis en dat bevalt prima.

Stijn zit op IKC de Berkel in groep 7 bij de juffen Ellen en Milou. Rekenen is zijn favoriete vak. Het is niet moeilijk en hij is altijd snel klaar met de opdrachten. Taal vindt hij niet zo leuk. Het is saai en het duurt lang. De Berkelschool is een heel leuke school. Stijn heeft er veel vrienden en een aantal zitten ook bij hem op voetbal. Totaal 12 kinderen zitten bij Stijn in de klas. Hun namen zijn Sienna, Noa, Sofie, Nena, Meike, Marijn, Boaz, Niels, Mees, Rufus en Rick.

In zijn vrije tijd speelt Stijn vaak buiten met zijn vrienden. Vaak wordt er gevoetbald met Jasper en Boaz, jongens die bij hem in de buurt wonen. Favoriete plekken zijn achter de kerk of het kunstgrasveldje op het Asterloo. Ook wordt er wel eens een andere plek gekozen. Maar dan gaat het wel eens mis en sneuvelt er een ruit. Een andere grote hobby is zwemmen. In de zomer zwemt hij vaak in het zwembad in Rekken en ’s winters in Haaksbergen. Tijden vakanties gaat de familie vaak naar Texel. Ook daar kun je mooi zwemmen in zee. Op Texel gaat Stijn samen met zijn vader mountainbiken. Op dit eiland zijn prachtige mountainbike routes aangelegd. Ook in de omgeving van Rekken zijn de nodige routes verkend.

Stijn speelt bij Rekken in het team JO-13 als aanvallende middenvelder en soms in de spits. Rennen, passen, dribbelen en schieten vindt hij leuk als hij op het veld staat. Stijn vind de JO-13 een leuk team. Hij kan met iedereen goed opschieten. Zijn trainer Tygo en de leiders Michel en Ton zorgen er voor dat de sfeer optimaal blijft. Tygo is een goede trainer die tijdens de trainingen voor veel afwisseling zorgt. Stijn vindt hem goed en ook grappig. En voordat de wedstrijden beginnen zorgt hij voor een interessante warming up.

De familie Roossink is een sportief gezin. Stijn doet dus aan voetbal en is op vrijdagavond in de gymzaal. Ook zijn broertje voetbalt en doet aan gym bij GAREO. Papa Mark voetbalt en is ook nog jeugdtrainer bij Rekken. Ook kan je  hem zo nu en dan samen met Stijn tegenkomen op de mountainbike.

Zondag is het zover. Stijn mag aantreden als pupil van de week bij de wedstrijd tegen Hoeve Vooruit. Hij heeft er al lang naar uitgekeken. Hij heeft ook al heel veel mensen uitgenodigd om te komen kijken. Hij heeft ook een mooi plan bedacht. Voor aanvang van de wedstrijd mag hij een doelpoging doen bij de keeper van Hoeve Vooruit. Met een mooi schot wil hij de keeper verslaan. Jammer dat dit doelpunt niet telt, maar de spelers van Rekken kunnen dan wel zien hoe het moet. Wij van Rekken hopen dat het een mooie wedstrijd gaat worden, dat Stijn een onvergetelijke middag zal hebben en dat aan het eind van de wedstrijd de winnende cijfers voor Rekken op het scorebord staan.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.