Sportclub Rekken wint opnieuw van FC Eibergen in derby

Na de thuiszege eind vorig seizoen heeft Rekken opnieuw drie punten gepakt tegen concurrent Eibergen. Merijn Roos was verantwoordelijke voor de volledige Rekkense doelpuntenproductie met zijn negende én tiende treffer van het seizoen. Smet op de overwinning was het uitvallen van grensrechter Bert Voortman. Niet voor het eerst struikelde hij over de zijlijn, waarna hij het veld zichtbaar aangeslagen moest verlaten.

De weersomstandigheden op sportpark de Bijenkamp waren verre van ideaal. Het stormachtige weer van de afgelopen week hield aan, waardoor er van hoogstaand voetbal niet persé sprake was. In een onrustige eerste helft was er dreiging van beide ploegen, en dit resulteerde ook in mogelijkheden over en weer. Doelman Dylan Bijlsma stond echter alert te keepen, en hij onderschepte regelmatig Eibergse steekballen ver buiten zijn doelgebied. Na ruim twintig minuten was het voor het eerst raak. Merijn Roos opende de scoren na een mooie aanval, en bepaalde zo de ruststand op 0-1.

Tien minuten na de pauze was Roos opnieuw trefzeker. Hij zag dat de doelman van Eibergen te ver voor zijn goal stond, en met een fraaie boogbal van zo’n 20 meter verdubbelde hij de voorsprong. In minuut 65 kwam maakte Eibergen de aansluitingstreffer middels een rake kopbal uit een corner. Hierna bleven beide ploegen op zoek naar een doelpunt, maar die zou niet meer vallen. Wel viel er nog iets anders: de grensrechter van Rekken. Bert Voortman werd voor de derde keer in zijn carrière gehaakt door de zijlijn, waarna leider Jelle Nijhof hem verving voor het slot van de wedstrijd.

 

Gerelateerde berichten

2 Thoughts to “Sportclub Rekken wint opnieuw van FC Eibergen in derby”

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: sprekken.nl/2022/02/21/sportclub-rekken-wint-opnieuw-van-fc-eibergen-in-derby/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: sprekken.nl/2022/02/21/sportclub-rekken-wint-opnieuw-van-fc-eibergen-in-derby/ […]

Comments are closed.