Pupillen worden groot! Bart de Witte

Op een mooie winterdag in januari 2008 mocht de toen 9 jarige Bart de Witte pupil van de week bij Rekken zijn. Het was bij de wedstrijd tegen Glanerbrug. Bart weet nog wel dat hij toen pupil van de week was. Het was een mooie belevenis met allemaal hoogtepunten.

De voetbalhistorie van Bart begon bij de Fjes. Daarna vervolgens de E, de D, de C, de B en 2 jaar het A team. Bijna altijd stond hij als verdediger in het veld. Toen hij de overstap naar de senioren moest maken is hij gestopt met voetballen.  Tijdens zijn voetbalperiode bij Rekken heeft Bart heel veel mooie dingen meegemaakt. Als het meest fantastische hoogtepunt tipt hij het zomervoetbaltoernooi in het Drentse Valthermond. Hij is in dit veendorp 2 zomers achter elkaar geweest. Voetballend had Rekken daar niet veel te zoeken want de andere deelnemers speelden veel hoger en waren stukken beter. Maar er was altijd wel een mooi avondfeest. Op een keer hebben de spelers van Rekken ’s nachts de bezems gepakt en de hele grote feestzaal schoongeveegd. Dat kon op veel waardering rekenen bij de organisatoren. Aan het eind van het toernooi werd deze inspanning beloond met de fair Play cup.

Inmiddels is Bart 23 jaar en woont nog thuis bij zijn ouders, zusje en broertje. Toen de basisschool er op zat is hij naar het AOC in Borculo gegaan. Dat betekende 2 keer per dag door weer en wind 19 kilometer op de fiets naar school. Omdat hij loonwerker wilde worden werd hij na het behalen van zijn diploma in Borculo  student aan het AOC in Almelo. Ook daar haalde hij zijn diploma. Nu werkt hij bij loonbedrijf Pelle in Hengevelde. In de winter werkt hij in de werkplaats en het grondverzet. ,s Zomers wordt hij vaak ingezet bij het seizoenwerk bij de boeren. Bart beleeft veel plezier in zijn werk. Hij hoopt voor de toekomst gezond te blijven en een mooi leven te hebben. En veel mooie feesten. Te beginnen dit weekend nu het weer kan en mag een mooi Carnaval.

Op zondag 27 januari 2008  speelde Sportclub Rekken haar thuiswedstrijd tegen Glanerbrug. Pupil van de week die middag was Bart de Witte. Deze 9 jarige vrolijke knaap woont met zijn ouders Aloys en Jacqueline, zusje Annelin en broertje Jelle aan de Rekkensebinnenweg 37 in de Meerbeekerhoek.  Bart zit in groep 5 van basisschool “de Berkel”en vind de weektaak op school het belangrijkste en leukste. Eigenlijk vind hij op school zitten maar jammer van de tijd want wanneer de school uitgaat is er thuis op de boerderij met varkens, biggetjes en koeien voor hem niet zo veel meer te doen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bart net als zijn vader later boer en loonwerker wil worden.  Als hobby zit hij wel eens achter de computer. En niet alleen om spelletjes te doen. Regelmatig surft hij op het internet om naar trekkers te kijken. Ook is hij op zoek naar een mengwagen en een opraapwagen, want die hebben ze binnenkort op de boerderij nodig.  Op voetbal vind hij trainen leuker dan de wedstrijden. Bart z’n favoriete plek in het E team is in de verdediging. Dat gaat ook wel eens mis omdat hij de gewoonte heeft teveel naar voren te lopen. In zijn team zijn Thijs, Mart, Sjoerd en hijzelf de beste spelers.  Spruitjes vind hij niet lekker. Zijn favoriete gerecht is Hoela Hoep. Dit is patat met stukjes frikadel, currysaus, marinadesaus en uien wat je kunt kopen in de “Berkelhut” bij Kerkemeijer.
Bart heeft bij Sportclub Rekken – Glanerbrug samen met zijn familie een heel fijne middag gehad.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.