Pupillen worden groot!  Mart Onstein

Op 3 april 2008 mocht Mart pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen LSV uit Lonneker. Mart was toen 8 jaar. Hij kan zich van die dag niet veel meer herinneren.

Mart heeft alle jeugdteams bij Rekken doorlopen. Het begon bij de Fjes en daarna de E, D, C, B en de A. Meestal speelde hij in de verdediging en vaak als centraal verdediger. In de A ging het mis. Mart kreeg een zware kruisband blessure. Hij was lang uit de roulatie. Vervolgens speelde hij nog een aantal jaren in Rekken 2. Daar speelde de blessure opnieuw op. Hij stopte met voetballen. Toen het zaterdag 2 team werd opgericht besloot Mart om het weer te proberen. Het leek hem een mooi team. Ook Sjoerd, Dani, David en Rick speelden bij het zaterdagteam. Hij had vaak met deze jongens  in de jeugdteams gespeeld.  Mart heeft heel veel mooie momenten bij Rekken meegemaakt. In seizoen 2010/ 2011 heeft hij de penaltybokaal gewonnen. Dat was een mooie prestatie. En ook was het top dat hij naar een lange blessure eindelijk weer mocht voetballen.

Na de basisschool ging Mart naar het Assink aan de Rekkenseweg. 2 jaar later verhuisde hij naar de andere Assink locatie aan de Prins Bernardstraat. Hier haalde hij zijn diploma en ging vervolgens de opleiding timmerman volgen. Hier haalde hij niveau 2 en 3. Inmiddels werkt hij als timmerman bij bouwbedrijf Vogt in Haaksbergen. Op dit moment doet Mart geen vrijwilligerswerk. Hij is wel een aantal jaren vlagger/ leider geweest. Dat was bij de jeugd onder 13 en bij de jeugd onder 15.

Inmiddels is Mart 23 jaar en woont nog thuis. Voor de toekomst hoopt Mart dat hij nog lang voor de hobby mag blijven voetballen en dat hij geen vervelende blessures meer oploopt.

3 April 2008: Pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken –  LSV uit Lonneker op donderdag 03 April is Mart Onstein.De 8 jarige Mart woont samen met zijn ouders Gerard en Mariëtte en zusje Nina aan de Lindevoort 9e ongeveer op de plek waar vroeger de bakkerij en winkel van Hagens stonden.  Ook wonen bij hun thuis nog de twee honden Demi en Cally.  Mart zit op obs “de Berkel” in groep 5. De meeste vakken vind hij wel leuk, maar rekenen het minste. Mart weet nog niet wat hij later wil worden.Voetbal speelt Mart op het middenveld in het E team. Hij vind zich zelf wel een beetje goed maar denkt dat hij toch liever aanvaller zou zijn. Mart hoopt in de toekomst bij Rekken nog beter te leren voetballen. Zijn trainer Gerald Vos en elftalleider Jorik Reijerink kunnen daar alvast aan gaan werken.  Mart doet ook nog aan andere sporten. Bij GAREO zit hij op gym en hij is vaak op de tennisbaan te vinden om een balletje te slaan.

Thuis kijkt hij naar de TV of vermaakt zich achter de computer. Thijs vind hij de beste speler van zijn team. Klaas Jan Huntelaar is de beste speler van Nederland en Ajax is zijn favoriete ploeg.  Vaak gaat hij naar zijn vader kijken wanneer die in het vijfde speelt. Soms gaat hij ook bij het eerste elftal kijken. Hij weet daarom al een beetje wat hem als pupil van de week te wachten staat.  Sportclub Rekken wenst Mart en zijn familie een heel fijne avond.

 

 

Gerelateerde berichten