Pupillen worden groot! Tanja Stomp

Toen Tanja 14 jaar geleden pupil van de week bij Rekken mocht zijn sprak ze de wens uit dat ze nog heel lang bij Rekken mocht voetballen. Dat is haar aardig gelukt. Hoewel ze al een aantal jaren niet meer in Rekken woont is ze nog regelmatig op het Asterloo te vinden.  Inmiddels is Tanja 26 jaar. Ze weet nog goed dat ze pupil van de week was. Rekken speelde tegen Buurse. Ze vond het toen erg spannend. Het was gaaf dat ze in de rust mee mocht de kleedkamer in om de bespreking mee te maken.

Tanja verteld: Mijn voetballeven begon in het D team. Het was een gezellig elftal met jongens en meisjes. De meisjes waren Ilse en Manon. Later kwamen daar Irene en Joyce bij. Bij de senioren kwam ik eerst een paar jaar in dames 2 en daarna ook nog een paar jaar in dames 1. Tegenwoordig speel ik bij de dames 25+. Ook Ilse en Irene voetballen in dit team evenals een groot aantal andere dames waar ik voorheen ook samen mee speelde. Het is een gezellig team. Omdat mijn    studieavond op dezelfde avond valt als de  trainingsavond speel ik alleen wedstrijden. Door de Corona is van voetballen de laatste jaren jammer genoeg niet veel terechtgekomen.

Tanja geeft aan: maar daar heb ik wat op gevonden. Ik ben nu ook gaan sporten bij AWA outdoor in Enschede. Hier volg ik trainingen als HIT, Box Fit en bootcamp. Deze sporten zijn bijna allemaal buiten. Ik doe dit met heel veel plezier (zie bijgaande foto).  Tanja heeft heel veel leuke dingen bij Rekken meegemaakt. In de jeugd kreeg ze een keer een bal vanuit de rechterhoek in de goal. Trainer Jersy Aarnink noemde het een wereldgoal. Tanja was heel trots op deze actie. De playbackshows in de winterstop waren ook altijd een hoogtepunt. Ze heeft met de meiden vaak meegedaan en ze oefenden altijd met veel plezier en fanatiek. Het was altijd gezellig. Echter, het is ons nooit gelukt om te winnen. Vaak werden we tweede. Tot slot beleefden we mooie dingen op toernooien. Vaak gingen we naar een voetbaltoernooi in Gramsbergen. Ook gingen we regelmatig gezellig stappen met het team.

In 2015 heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding verpleegkundige. Ik werk nu in Groenlo als persoonlijk begeleider op een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.  Een jaar geleden ben ik gestart met de vierjarige deeltijdopleiding Social Work. Met deze opleiding kun je veel kanten op. Ik hoop tijdens deze opleiding erachter te komen welke richting ik precies op wil. Nu vind ik alles nog leuk.

Inmiddels woon ik in Enschede samen met mijn vriend Bas. We wonen op het Roombeek. Dat is een rustige wijk en het wonen daar bevalt prima. We zijn van plan voorlopig daar te blijven wonen. Wel wil ik nog graag bij Rekken blijven voetballen in het 25+ team. Tot slot hoop ik mij verder te ontwikkelen in het werk en de studie en veel gezellige momenten te behouden met Bas, mijn familie en vrienden.

 

13-4-2008:  Tanja Stomp

Ze kan uit de voeten op alle posities in het gezellige D- elftal, wat terecht een gemengd team genoemd kan worden met 7 meisjes en 9 jongens. Trainen, wedstrijden, alles vind ze leuk op voetbal, mede dankzij de inspirerende leiding van haar trainers Ivonne Wilderink en Robin Klein Bruinink en elftalleider Jan Gerrit Grooters. Het eerste elftal van Rekken vind ze allemaal goede spelers, maar haar buurjongens Mark, Tom en Bram Rhebergen vind ze de echte toppers.  Aan het woord is de 12-jarige Tanja Stomp, pupil van de week bij de belangrijke wedstrijd Sportclub Rekken – Buurse op zondag 13 april 2008.    Tanja woont aan den Borgweg op een melkveehouderij (met een melkrobot) samen met haar ouders Erik en Marianne en haar 14 jarige broer Joris. Omdat ze een beetje allergie heeft voor allerlei dingen hebben ze geen huisdieren, behalve de trouwe hond Tessa.  De goedlachse Tanja zit in de brugklas op “het Assink” in Eibergen, studierichting VMBOT (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs theoretische  leerweg). Sport vindt ze het leukste op school en geschiedenis en wiskunde vindt ze minder. “Het Assink”  is een fijne school en ze zit in een gezellige klas waar ze met klasse lerares mevrouw Mooi gezellige dingen doen.  Tanja wil later werken net als haar moeder in de zorg. In haar vrije tijd gaat Tanja veel om met haar grote vriendinnen groep.  Thuis zit ze vaak achter de computer om te chatten op MSN en Hyves of kijkt ze veel naar filmpjes en luistert liedjes op You Tube.  Tot slot hoopt Tanja nog lang bij Rekken te voetballen. Ze vind het heel leuk dat ze een keer pupil van de week mag zijn. Zondag is het dan zover. Sportclub Rekken wenst Tanja en haar familie een heel fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.