Rekken – Diepenheim 3-2

Sportclub Rekken heeft de winnende thuisreeks voort weten te zetten. Op ‘t Asterloo werd er met 3-2 gewonnen van Diepenheim. Timo Buunk was met twee treffers belangrijk voor de thuisclub, terwijl topscorer Merijn Roos de andere treffer voor zijn rekening nam.

Rekken begon in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden erg sterk aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut was het raak: Timo Buunk kon een voorzet van Joey Vos binnentikken bij de tweede paal. Niet veel later kreeg Timo op voorzetten van Merijn Roos en Thijs Tankink twee grote kopkansen, maar tot twee keer toe bracht de keeper goed redding. In de 20e minuut was het wél weer raak: Merijn werd weggestuurd na een prima aanval, hij kon simpel afleggen richting de tweede paal waar Timo tekende voor zijn dubbelslag.

Niet veel later deed Diepenheim wat terug. De rechtsbuiten werd weggestuurd en hij kon simpel afleggen op de spits, die de 2-1 maakte. Daarna kreeg Rekken onder anderen via Job Reinderink meerdere mogelijkheden om de marge weer twee te maken, en dit resulteerde nog voor rust in de 3-1. Een scherpe voorzet van Timo kon binnen worden geknikt door Merijn, die hiermee zijn 100e doelpunt maakte. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, ware het niet dat Diepenheim opnieuw de aansluitingstreffer kon maken door geklungel in de Rekkense defensie. Hiermee werd de ruststand bepaald op 3-2.

Na de rust wast het spelbeeld niet anders. Rekken werd gevaarlijk via Joey en Job, en ook Thies Diepenmaat liet zich gelden. Ondanks deze kansen verzuimde Rekken, niet voor het eerst dit seizoen, om de wedstrijd in het slot te gooien. In de onnodig spannende slotfase kwam Tom Griesen, die onder de lat Dylan Bijlsma verving, een paar keer sterk uit zijn goal om zo de eindstand van 3-2 op het scorebord houden.

Zondag stond de derby tegen Eibergen op het programma. Deze kan door de huidige maatregelen niet plaatsvinden. Houdt de facebookpagina en website in de gaten voor de eerstvolgende wedstrijd van Rekken 1.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.