Pupillen worden groot:  David Schagen

Op zondag 2 november 2008 speelde Rekken een belangrijke thuiswedstrijd tegen Hoeve Vooruit. David Schagen mocht bij dit treffen de pupil van de week zijn. David weet daar niet zo veel meer van. Wat hij zich nog wel kan herinneren dat hij vanaf de middenstip naar de goal mocht rennen en dat niemand probeerde hem de bal af te pakken en dat hij vervolgens gemakkelijk kon scoren.

De voetbalcarrière bij Rekken begon bij David zoals de meeste spelers van Rekken in de pupillen F1. Vervolgens doorliep hij de E1, de D1 en tot slot kwam hij in de A1. Daarna is hij een jaar gestopt met voetbal. Tegenwoordig speelt hij in de zaterdag 2. Het team telt liefst 24 man. Spelers als Sjoerd Weernink, Mart Onstein, Rick Onstein, Dani Barts komt hij hier weer tegen. Met genoemde spelers heeft David ook vaak in de jeugd gevoetbald. Meestal speelt David linksbuiten. Maar als het zo uitkomt wil hij ook wel linksback spelen.

Als je David vraagt wat hij het mooiste moment tot nu toe vond tijdens zijn voetballeven bij Rekken geeft hij aan dat hij het wel heel gaaf vond dat hij samen met Mike en Mart vervroegd mocht overstappen van de F1 naar de E1.

Nadat David de deur van de basisschool in Rekken achter zich had dichtgetrokken werd  hij leerling op het AOC in Borculo. Dat betekende elke dag 18 kilometer heen en 18 kilometer terug op de fiets door weer en wind. Na 2 jaar kwam hij er achter dat de AOC niet de gewenste opleiding voor hem had. Hij zocht een meer technische scholing. Daarom koos hij voor het Assink aan de Prins Bernardstraat in Eibergen. Vervolgens volgde hij de schildersvakopleiding in Hengelo (OV). Daar heeft hij niveau 2 en 3 gehaald en is inmiddels afgestudeerd als gezel schilder. Hij werkt nu met veel plezier bij schildersbedrijf Martijn Kettering in Neede. Ook dit bedrijf is een gewaardeerde sponsor bij Sportclub Rekken. Er zijn nogal wat mensen die David aanraden voor zich zelf te beginnen. Wie weet gaat dat ooit nog eens gebeuren. Maar David vind het nu nog te vroeg.

Naast zijn werk is David ook niet te beroerd om zo nu en dan een vrijwilligersklusje op te knappen. Soms springt hij bij op het zwembad en doet hier kleine onderhoudsklusjes. Als Sportclub Rekken een beroep op hem zou doen is daar altijd over te praten.  David is inmiddels 22 jaar. Hij woont in Eibergen samen met zijn vriendin Laure Barts. Als je vraagt naar zijn wensen voor de toekomst verteld hij dat het op voetbalgebied wel hobbymatig zal blijven. Hij voelt zich bij Sportclub Rekken op zijn plek. In de toekomst zou hij wel graag buitenaf willen wonen. Ergens tussen Eibergen en Rekken lijkt hem wel een goed idee.

David Michiel Schagen:  Op zondag zondag 2 november 2008 is de 9 jarige David Michiel Schagen pupil van de week in de belangrijke thuiswedstrijd die Sportclub Rekken die middag speelt tegen Hoeve Vooruit.   David woont samen met zijn vader Piet, moeder Liesbeth, zus Anna-Lisa en zijn ook bij Rekken voetballende broer Siebrand aan de van Ouwenallerlaan  op een wel heel bijzondere boerderij. Het is een Biologisch – dynamisch boerenbedrijf gecombineerd met een zorgboerderij. Volgens David Michiel zijn er naast de twee poezen Sofie en Minoe 12 melkkoeien en kalveren, 10 schapen, 3 varkens, 6 paarden en ongeveer 300 kippen verdeeld over legkippen, vleeskippen en kuikens op het bedrijf. Verder is er een akker- en tuinbouwbedrijf.

Omdat het een zorgboerderij is komen elke dag mensen die dat volgens David Michiel leuk vinden naar de boerderij om te helpen met allerlei klussen. Ook gaan ze planten en dieren verzorgen en mooie producten maken die vervolgens in hun eigen boerderijwinkel worden verkocht.

Wie echter denkt dat de jonge David Michiel later ook boer wil worden heeft het mis. Hij wil een goede jager worden en gaat nu al regelmatig met een bevriende jager mee op reebokkenjacht. Op school “OBS de Berkel”  gaat het wel goed. Gym is het leukste vak en aardrijkskunde vindt hij niet zo nodig. Bij juf Ursela en meester Frans is het fijn in de klas en de hele school is best leuk.

Samen met zijn vrienden Sjoerd, Bart, Mike, Mart en Jeroen, die overigens ook allemaal bij Sportclub Rekken spelen bouwen ze hutten in het bos of spelen op de hooizolder van de boerderij. Als het buiten slecht weer is zit David Michiel vaak achter de computer of kijkt TV.

In zijn E team speelt David op het middenveld en dat vindt hij wel een mooie plek. Graag zou hij wat meer goals willen maken , maar daar komt niet zo veel van. Hij moet vaak achter blijven omdat hij ook goed kan verdedigen. David vindt het heel leuk dat hij zondag pupil van de week mag zijn. Wij van Sportclub Rekken wensen David Michiel en zijn familie een fijne middag toe. ( helaas was de foto niet te vinden van de 9-jarige David)

 

 

 

Gerelateerde berichten

129 Thoughts to “Pupillen worden groot:  David Schagen”

Comments are closed.